StoryEditorOCM
SplitSmall Mall

Prkić opleo po Ivoševiću: ‘Pazi gdje parkiraš kad ideš po gostovanjima da ti pauk opet ne digne službeni automobil‘

Piše Split SD
19. srpnja 2023. - 19:30

Naš novinar Sandi Vidulić u zadnjem tekstu o Small Mallu naveo je kako je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević u ime Grada  potpisao ugovor o zakupu javne površine istoimenoj tvrtki, dok su u obuhvatu gradilišta dvije čestice koje se vode kao željeznička infrastruktura na koje je upisana Republika Hrvatska. Iz HŽ Infrastrukture su mu odgovorili kako Gradu nisu dali suglasnost za davanje u zakup predmetnih nekretnina.

Na to se poo drugi put oglasio Ivošević te je, između ostalog, naveo:

- Osim čl. 105. Zakona o komunalnom gospodarstvu na temelju kojeg smo dali u najam površinu za ograđivanje gradilišta Small Malla objavljujemo dokument koji dokazuje kako ne da smo imali pravo, već da HŽ ne govori istinu kada kaže da nisu dali suglasnost za navedeno.

Ovo što vidite je članak 7. ugovora potpisanog između HŽ-a, Grada Splita i tadašnjeg Centar Bonačić Mediteran d.o.o. još davne 2001. godine kojim se HŽ obvezao dozvoliti ograditi gradilište radi zaštite opreme - stoji navedeno u objavi zamjenika gradonačelnika. 

U cijelu raspravu se uključio Jakov Prkić, bivši gradski vijećnik i predsjednik Gradskog vijeća i županijski vijećnik s tekućim mandatom. Ivoševiću je poručio kako "treba novi ugovor".

image

Dio prepiske koja je izbrisana s Ivoševićevog profila na Facebooku

Screenshot 

- Ako se HŽ zainati i kaže ne želimo teške strojeve i kontejnere nad željezničkim tunelom, ovaj ugovor ti ne vridi ništa. Čestitke idu tvojim pravnim savjetnicima - naveo je Prkić.

Ivošević se upustio s njim u raspravu, međutim nakon što mu je Prkić oštro odgovorio, komentare je Ivošević očito izbrisao.

No, došli smo u posjed prepiske u kojoj je navedeno:

- Ponovno briljiraš kao i sa stablima na Marjanu - kratko mu je odgovorio Ivošević. 

- Malo si ga pretjerao sa ovim. GIST je sve napisao i to su činjenice. Nema Grad suglasnost HŽ-a, ovako si mogao izvaditi i Dioklecijanov rodni list i s njim mahati. Ako se HŽ zaintati, sutra može tražiti da se makne sve s čestice čiji su vlasnici.

Vjerojatno ja noću na Marjanu potkopavam borove koji padaju skoro svaki dan kao kruške. Na tvoju žalost nemam ništa sa stablima.

Ali mogu ti dati savjet da paziš di parkiraš kad ideš na gostovanjima da ti pauk opet ne digne službeni automobil. Vratimo se temi. Grad nema suglasnost HŽ-a da može njihovo zemljište dati u zakup za potrebe gradilišta - bio je odgovor Prkića. 

Poslali smo i upit dogradonačelniku, odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:39