StoryEditorOCM
Splitpapir na sunce

Prkić ne da mira Puljku zbog puta u Ameriku: ‘Šta krije? Tražio sam kopiju putnog naloga, on mi poslao ovaj sastav...‘

Piše Split SD
19. listopada 2023. - 14:06

Jakov Prkić, županijski vijećnik stranke Pametno za Split i Dalmaciju i bivši Puljkov koalicijski partner na svom je Facebooku podijelio objavu o gradonačelnikovom putu u SAD.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Prije desetak dana zatražio sam informaciju od Grada Splita o službenom putovanju gradonačelnika Ivice Puljka u SAD. Kako je putovanje najavljeno kao službeno tražio sam kopiju popunjenog putnog naloga.

Kada idete na službeno putovanje popunjavate putni nalog bez obzira na to tko snosi troškove putovanja jer ako ne otvorite putni nalog znači da ne putujete službeno. Kako je prošlo mjesec dana od puta bilo je za očekivati da će putni nalog biti popunjen ukoliko je otvoren.

Danas sam dobio odgovor na upit, ali to nije odgovor koji sam tražio. Umjesto jednostavne kopije putnog naloga dobio sam kratki sastav gradonačelnika Puljka u kojem opisuje svoj posjet i navodi kako nije bilo troškova za Grad.

image
Jakov Prkić/Facebook
image
Jakov Prkić/Facebook

Iako je dokument potpisan i pečatiran na njemu nema broja naloga. Zatražit ću dopunu informacije, ali jasno je da putni nalog za „službeno” putovanje u SAD nije otvoren, ili ako je otvoren krije se od javnosti.

image
Vojko Bašić/Cropix

Nije problem putovanje već način prikazivanja tog putovanja. Ukoliko putuješ privatno kažeš da ideš privatno, ili ako putuješ službeno, otvoriš putni nalog i uredno ga popuniš.

Vjerojatno će me netko pitati jesam li slao slične upite i bivšim gradonačelnicima ili šaljem samo ovom. Jesam, slao sam i bivšima i odgovarali su mi kopijom popunjenog putnog naloga - naveo je Prkić u svojoj objavi.

image
Facebook Screenshot

Podsjetimo, Puljak je na svom Facebooku 15. rujna, dan prije puta najavio kako će na poziv i u organizaciji Friedrich Naumann Stiftung (FNF), zaklade njemačke liberalne stranke, boraviti u SAD-u, od 16. do 23. rujna.

- Tema posjeta je borba protiv korupcije, a tijekom boravka posjetit ću razne organizacije, među kojima su State Department, Department of Energy, Transparency International, Svjetska banka, USAID i druge. Svi troškovi su pokriveni od stane FNF-a pa Grad Split neće imati nikakve troškove.

image
Vojko Bašić/Cropix

S obzirom da su u gradsku upravu uvedeni elektronički potpisi, taj dio poslovanja Grada će se odvijati bez zastoja, a za dio ostalih poslova bit ću dostupan kroz elektroničke modove komunikacije - obavijestio je tada Puljak javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:57