StoryEditorOCM
Splitpriznali grešku?

Policija otkrila šokantne detalje o užasu u splitskom kvartu; vozač nije priveden! ‘Analizirat ćemo svoje postupke‘

Piše Božidar Lončar
15. veljače 2024. - 13:41

Nakon što smo objavili videosnimku horora koji su u vozilu snimili prestravljeni putnici u Ulici Hrvatske neovisnosti kod autopraonice na Sirobuji postavila su se brojna pitanja.

Na snimci dvojica muškaraca izlaze iz BMW-a te nastoje ući u njihovo vozilo, uhode ih, zabijaju se u njihov Renault Clio, nastoje razbiti staklo i nasilno ući te nastavljaju potjeru zabivši se još jednom u njih. Troje mladih u vozilu, vozačica i dva suvozača, cijelo vrijeme snimaju tu stravu i užas, vrište, paničare, mole za pomoć i prije svega čekaju policiju. Voze kroz crveno uz povike "Ubit će nas" i "Poginut ćemo".

Pitanje koje su mnogi postavili je gdje je bila policija? Na njihov dolazak se, neslužbeno doznajemo, čekalo 12 minuta koliko im je trebalo za pronalazak lokacije. Te su večeri u smjeni bile tri ophodnje dok je najbliža bila navodno na intervenciji u Žrnovnici. Pitanje je ima li uopće dovoljno policajaca, ima li dovoljno ophodnji i što bi se dogodilo da vozačica nije ostala koliko-toliko pribrana i pobjegla kod Lovrinca autom preko nogostupa.

Ono što je Policijska uprava splitsko-dalmatinska otkrila u odgovoru na naš medijski upit jest potvrda navoda "Slobodne Dalmacije" od jutros.

Dakle, riječ je o događaju o kojem je javnost obaviještena priopćenjem 12. veljače koje smo prenijeli. U njemu je navedeno, kako je vozač pronađen u subotu navečer, odveden u bolnicu i zadržan te nakon otpuštanja iz bolnice doveden u službene prostorije, odakle je također pušten, a nakon kriminalističkog istraživanja podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu. Neslužbeno, osoba je iz Triljskog područja i zadržana je zbog alkoholiziranosti.

To je otvorilo pitanje zašto je pušten, odnosno zašto nije priveden? Što ako je vidio ovaj video? Što ako pronađe osobe iz vozila? Što ako nekome opet isto napravi?

Evo što su kazali iz policije.

- Poštovani nastavno na upit obavještavamo Vas da smo javnost o navedenom događaju u cijelosti obavijestili priopćenjem od 12. veljače 2024. godine koje je objavljeno na našim stranicama.

Kao što smo i u priopćenju naveli, nakon što je pronađen, muškarac je odveden u bolnicu gdje je zadržan na opservaciji, a nakon otpuštanja nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je podnesena kaznena prijava zbog tri kaznena djela. Privođenje pritvorskom nadzoniku je mogućnost koja je normirana Zakonom o kaznenom postupku, a činjenica da isti nije priveden pritvorskom nadzoniku nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, ne utječe na donošenje odluke o njegovoj kaznenoj odgovornosti, niti na daljnji tijek kaznenog postupka.

Napraviti ćemo detaljnu analizu cjelokupnog postupanja i utvrđivanje svih činjenica koje su utjecale na donošenje ovakve odluke - priopćili su. 

Članak s videosnimkom i čitavim slijedom događaja možete naći OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:14