StoryEditorOCM
SplitNEŽELJENI GOST

Policajac Bilobrk kojeg prozivaju Puljak i Ivošević došao u Banovinu tražiti dogradonačelnika. Ovaj mu pozvao policiju!

Piše SPLIT SD
11. travnja 2024. - 20:03

Policajac Stipe Bilobrk, kojeg su jučer prozvali gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević, pojavio se u Banovini nedugo nakon završetka tiskovne konferencije. Htio se razjasniti s Ivoševićem koji ga je prozvao za spregu s Mirkom Vukadinom, USKOK-ovim optuženikom iz akcije Složna braća, piše Dalmatinski portal.

Vukadin je bio s Antom Bešlićem kada su sreli Ivoševića kraj njegovog doma. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je Bilobrk nazvao Vukadina nedugo nakon što je Ivošević slučaj prijavio policiji. 

Bilobrk je navodno htio smiriti situaciju i reći svom susjedu Vukadinu da puste Ivoševića na miru, no ovaj to nije tako shvatio te je iznio vrlo ozbiljne optužbe na njegov račun. Bilobrk je navodno za sve doznao preko policijske veze jer je bio u službi i radio na osiguranju jednog događaja.

Policajac je jučer tražio da ga Ivošević primi, no dogradonačelnik na to nije pristao, već su o njegovom posjetu obavijestili vrh Policijske uprave. U Banovinu su stigli policajci, obavili potrebne radnje i zaključili da nemaju osnova za daljnje postupanje.

Evo što su Dalmatinskom portalu u splitskoj policiji odgovorili o ovom slučaju.

‘Nakon zaprimljene informacije da je kolega bio na porti Grada Splita, policijski službenici su obavili potrebne razgovore i utvrdili da je policijski službenik bio u civilnoj odjeći, da je uljudno zatražio da ga primi zamjenik gradonačelnika, na što mu je zaštitar rekao da ga ne može pustiti, nakon čega je policijski službenik otišao‘.

image

Bojan Ivošević

Duje Klarić/Cropix

Novi Ivoševićev status

A na Faceboku se oko svega opet oglasio i Bojan Ivošević i komentirao naš članak Policajac Bilobrk uzvraća na Ivoševićeve optužbe o vezama sa šefom ‘zločinačke‘; Odvjetnik: ‘Evo kako zna Vukadina...

Evo što piše

- "Na naše pitanje da pojasni kakva je veza policajca Bilobrka i osobe koju je zvao, a riječ je o Mirku Vukadinu (prvookrivljenom u USKOK-ovoj optužnici u poznatom slučaju tzv. "Složna braća", u kojem ga se tereti da je jedan od dvojice organizatora zločinačkog udruženja od 40 ljudi i četiri trgovačka društva koji su malverzacijama i lažnim računima oštetili državu utajivši više od 51 milijun kuna PDV-a), odvjetnik Ljubičić odgovara da njegov klijent poznaje Vukadina dugi niz godina.

– Oni su i susjedi, znaju se i u jako su dobrim odnosima. Gospodin Bilobrk je, jasno, imao broj Vukadinovog telefona, ali nema govora o tome da je ikada na bilo koji način imao bilo kakav, niti izravni niti neizravni kontakt s Antom Bešlićem (njega je Ivošević prijavio za napad i prijetnju, a tu je prijavu ODO Split odbacio dok je Vukadin snimao tu situaciju – nap. a.), niti uopće poznaje Bešlića. Time je on namjerno doveden u krug osoba koje imaju određenu kriminalnu prošlost, a osobito kad se nabrajaju kaznene prijave ili presude tih osoba – navodi odvjetnik Ljubičić."

Navedeno jasno demantira policijska bilješka sačinjena 13.02.2024. u razgovoru s Mirkom Vukadinom u kojoj je navedeno:

"Upitan na to je li on dobacio Anti Bešlića da se čuo s načelnikom Balovom i da idu, isti negira da je on ili bilo tko drugi to rekao. Nadalje, smatra da zna na što se cilja a to je na njegovo poznanstvo s policijskim službenikom Stipom Bilobrkom, koji živi blizu njega. Stipe da ga je zvao više puta poradi "borova" i da se učestalo čuju putem mobitela, a u tim pozivima da ga je Stipe upozoravao da se ostave Bojana na miru..."

Vukadin jasno govori da ga je i ranije više puta Bilobrk kontaktirao oko borova odnosno Bešlića. Toliko o tome da nije imao nit izravan nit neizravan kontakt s Bešlićem. Policajac je jasno znao da su Vukadin i Bešlić povezani kao što je znao, bez da sam ja to prijavio policiji, da se Vukadin nalazi ispred moje kuće s Bešlićem.

Ponovit ću pitanje na koje načelnik Serdarević duguje odgovor javnosti. Zašto je Vukadina kontaktirao policajac iz II. PP Split kada se prijava dogodila na području nadležnosti I. PP Split, te tko je bio nalogodavac gosp. Bilobrku da obavi navedeni poziv s obzirom na izjavu gosp. Bilobrka gradskom službeniku kako mu je rečeno da nazove?

S obzirom da se radi o slučaju sačekuše ispred kuće dužnosnika od strane dvije osobe iz krim miljea pri čemu je policijski službenik mimo protokola komunicirao s jednim od sudionika sačekuše, ova pitanja ne mogu ostati neodgovorena jer bi se u protivnom dovelo u pitanje povjerenje prema cijeloj policijskoj upravi, a ne samo prema pojedincima.

image

Novi status...

Fb Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:40