StoryEditorOCM
SplitL‘Autizam 365‘

Pokrenuli su veliku akciju i sad objavili najljepšu vijest: Uspjeli smo, hvala svima! Naša djeca imaju ljetni kamp

Piše Split SD
26. lipnja 2023. - 13:33

Nakon višemjesečne kampanje #autizam365 i skupljanja donacija u kojima su sudjelovali mnogi građani i tvrtke, počeo je ljetni kamp u organizaciji udruge "Autizam 365", koji traje do 25. kolovoza. Više od 30 djece i odraslih autista, od ponedjeljka do petka, boravit će u prostorijama Centra za autizam, u Ulici sedam Kaštela i Rendićevoj ulici.

- Hvala svima koji su našoj djeci omogućili ljeto puno zabave i edukacije. Više od 30 djece prijavljeno je u kamp, neki dolaze već danas, a neki će se priključiti sredinom sedmog mjeseca. Također, organizirat će se i dežurstva za članove udruge čija su djeca polaznici Centra "Juraj Bonači", kazala je Eni Poklepović iz udruge "Autizam 365".

Ono po čemu se ovaj kamp razlikuje od dežurstava jesu radionice koje će pohađati polaznici. Angažirani su mnogi stručnjaci koji će raditi s djecom, edukacijski rehabilitatori, psiholozi, logopedi, pomoćnici u nastavi, terapeuti, kineziolozi te glazbeni i likovni terapeuti. Pozivu su se odazvali i studenti koji žele iskoristiti slobodno vrijeme tijekom ljeta za ovaj plemeniti cilj.

Iako su za ovu godinu organizaciju i prikupljanje donacija preuzeli na sebe, iz udruge poručuju kako ovo nije dugoročno rješenje.

- Naša djeca moraju imati skrb 365 dana u godini, jer oni nisu kao sva druga djeca koja pohađaju osnovnu školu. Čim škola završi i počnu ljetni i zimski praznici, oni gube rutinu i dolazi do regresije i zaustavljanja njihova napretka i razvoja. Zato očekujemo od Grada i Županije da poduzmu potrebne radnje kako bi ovo postao standard - kazala je Eni Poklepović.

Udruga "Autizam 365" nedavno je uz pomoć nenamjenskih donacija fitness spravama opremila vrt OŠ Centar za autizam, kako bi svi polaznici imali aktivnu svakodnevicu koja će im omogućiti pravilan fizički razvoj i zdrav život.

image

ljetni kamp djece s autizmom

Autizam365/
image

ljetni kamp djece s autizmom

Autizam365/
image

ljetni kamp djece s autizmom

Autizam365/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 06:18