StoryEditorOCM
SplitE, MOJ SIZIFE...

Pogledajte kako poznata splitska šetnica izgleda nakon nevremena, u gradskoj tvrtki briljiraju: ‘Ne isplati nam se...‘

Piše Božidar Lončar
22. studenog 2023. - 16:32

Što ne valja na ovim slikama? Na prvi pogled ćete reći - sve. Zato je bolje pitati što valja? To se pitao i građanin koji nam je poslao fotografije sa šetnice između Zente i Firula koja više nalikuje nekom gradilištu nego – šetnici uz more.

Cijela šetnica, pogotovo po ovom vremenu, ionako ne izgleda uredno, a kamoli sad. Drugačija slika od fotografija s naslovnica ovog ljeta. Bilo bi lijepo kad bi i ovo vidjeli one stotine tisuće koji dođu kod nas.

image
Snimio čitatelj

- Mi to tako ostavimo do proljeća jer nam se ne isplati izlazit s bagerom svaki put - kazao nam je Marijan Ciprijan, direktor "Splitske obale" čija je odgovornost briga o uređenju i održavanju plaže.

- Ovo je "Firulinka" i žalo je izbacilo more s plaže na šetnicu. Kako će žalo s plaže svako malo završiti na šetnici, nama je bacanje novaca stalno dolaziti s bagerom. Mi tako ostavimo do proljeća. Ovako je šetnica u pogonu, a plaža se ne koristi tijekom zime.

U trenucima galopirajuće inflacije i cijenama goriva pametan je potez ne paliti stalno bager. Na prizore bagera uz more građani su ionako osjetljivi. Pomislit će svit, ko zna šta se nasipava. Najbolje ostavit. Možda i pokrit ceradom. Ajde, turista nema, al će ko vidit... Pusti domaći svit....

image
Snimio čitatelj

Još je i lako za žalo, kada vidimo na što izgleda ova cijela padina. Šetnja od Zente do Firula može biti kobna zbog opasnosti od odrona na što je domaći svit već naučio. Kada je kiša ili puše, nema zidića. Prvo veće i jače nevremene i cijele plaže možda više ni ne bude. Ma možda je tako i najbolje.

- To je privatni posjed i već godinama pokušavamo riješiti taj pokos. Tu ne možemo djelovati - rekao nam je Ciprijan.

A što kada s privatnog padne na javno? Što onda?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:12