StoryEditorOCM
Splita sposobnost?

Pljušte reakcije na Puljkovo političko (ne)kadroviranje: ‘Diskriminira po stranačkoj pripadnosti, jako loša poruka!‘

Piše split sd
14. srpnja 2023. - 19:20

Jutros je u javnost dospjela vijest kako je Tamara Visković, koordinatorica lokalnog ogranka Možemo! i dugogodišnja djelatnica kulturnog sektora, povukla svoju kandidaturu za mjesto ravnateljice Multimedijalnog kulturnog centra (MKC). Učinila je to, kaže, zbog izostanka podrške izvršne vlasti Grada Splita.

Da je to točno, potvdio je i gradonačelnik osobno, rekavši da na takve pozicije ne primaju čelnike ogranaka aktivne političke stranke, pošto "postoji realna opasnost" da takva osoba neće "voditi politiku grada"; dakle Puljkove administracije.

Nije dugo trebalo čekati da počnu pljuštati reakcije lokalnih političara. Tako su iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju napisali:

"Malim koracima u dvije godine gradonačelnik Puljak je od zaklinjanja u transparentne natječaje i nemiješanje u rad upravnih vijeća došao do diskriminacije na temelju političke pripadnosti stranci.

Nekad, dok smo bili na istoj crti borbe u kojoj je dobro Splita bilo ispred politikanstva, zajedno smo se na GV borili da Tamara Visković ostane ravnateljica Zlatnih vrata jer je tu ustanovu preporodila. Danas se Puljak tobože boji da bi ona provodila politiku svoje stranke, a ne grada, odnosno u prevodu da bi uspješno vodenje MKCa bilo uspjeh stranke Možemo, a ne stranke Centar.

Gdje je tu interes Splita gradonačelniče?"

image
Josko Supic/Cropix

Čelnik splitskog SDP-a Davor Matijević je također bocnuo donedavne partnere.

"U trenucima kad kadroviraš neke HDZ-ovce pod parolom sposobnost ispred članske iskaznice, sad odbacuju Tamaru zbog njene članske iskaznice. Jako loša poruka, pogotovo što svi znamo Tamarine sposobnosti i reference."

I tajnik splitskog SDP-a, predsjednik Vijeća GK Gripe, Karlo Pilko osvrnuo se na ova zbivanja, upitavši se: Zašto Puljku Visković ne može, a HDZ-ovka Čukušić može?!

"Prije dva mjeseca Ivica Puljak je sa HDZ-om izglasao novi mandat članici HDZ-a Danijeli Čukušić na čelu Zlatnih vrata i tada mu nije smetala stranačka politika.

MOŽEMO! je očito problem, ali članstvo u HDZ-u Ivici nije problem.

‘Ili HDZ ili Hrvatska!‘ Moš si mislit!"

image
Tom Dubravec/Cropix

Na ovo je reagirala vijećnica Ivana Zelić, stavši u obranu stranačke kolegice.

"Stranku gospodina Pilka u splitskom parlamentu očekuje ista sudbina koju je stranka gospođe Visković već doživjela. Unatoč tomu gospodin Pilko bavi se nekritičkim ogovaranjem iznimno uspješne ravnateljice i to isključivo jer je članica stranke koja mu nije po volji.

Usporedba krušaka i jabuka u trenutku raspada splitskog SDP-a kompletan je tematski promašaj tim više što su rezultati Danijele Ćukušić gotovo 100 % bolji od hvaljene Visković, bez isticanja njenih drugih kvaliteta.

Tu su brojni europski projekti, izvanredni financijski rezultati, novi kulturni i obrazovni programi, zadovoljni djelatnici te u konačnici jednoglasan prijedlog Upravnog vijeća za novi mandat na čelu Zlatnih vrata, što nije mogla osporiti ni nova gradska vlast."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:20