StoryEditorOCM
Splitgomila prekršaja

Pijani vozači luduju po splitskom području usprkos apelima. Policija objavila frapantne podatke i najavila novu akciju

Piše split sd
18. prosinca 2023. - 17:47

Proteklog vikenda policijski službenici su na području Splitsko-dalmatinske županije provodili pojačani nadzor i kontrolu prometa. Tijekom nadzora i kontrole evidentirano je i sankcionirano čak 389 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo 90 za prekoračenje brzine, 92 za alkohol, 34 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva,15 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom,1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 2 prekršaja za zabranu upravljanja. Također, utvrđen je jedan prekršaj tzv. „recidivista“ i to u odnosu na alkohol.

- Unatoč stalnim upozorenjima i apelima koje upućujemo, ovaj vikend čak 92 osobe su u prometu sudjelovale pod utjecajem alkohola radi čega su isključeni iz prometa, zabranjeno im je daljnje sudjelovanje u prometu, sankcionirani su i izrečene su im mjere privremene zabrane upravljanja vozilom - navode u policiji.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu bila je čak 2,52 g/kg i izmjerena na području Omiša. Vožnja pod utjecajem alkohola, uz brzinu, korištenje mobitela tijekom vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa, spada u najteže prometne prekršaje i dovodi do najtežih prometnih nesreća.

Tijekom vikenda zabilježeno je 18 prometne nesreće od kojih je pet nesreća s ozlijeđenim osobama. jedna osoba je teže, dok su četiri osobe lakše

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s pojačanim nadzornim i kontrolama prometa i sutra, 19. prosinca 2023.godine u vremenu od 11:00 do 17:00 sati nadzirat će se intenzivnije područje od Vrgorca do Makarske. Aktivnosti policije na terenu bit će usmjerene posebno na sankcioniranje prekršaja tako zvani „faktori rizika“ (brzina, alkohol, pojas, mobitel).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:49