StoryEditorOCM
Splitnovi tiktok video

Pernaru zabranjen pristup školama u Dalmaciji idućih 7 dana: ‘Žao mi je, dragi učenici, neću vam moć dijelit novce...‘

Piše Božidar Lončar
7. veljače 2024. - 19:58

Nekadašnji saborski zastupnik, politički aktivist, "živozidaš", a sada i zvijezda društvenih mreža Ivan Pernar objavio je novu videosnimku na TikTok-u u kojoj se obratio svojim pratiteljima.

Da podsjetimo, jučer i danas bio je u obilasku splitskih srednjih i osnovnih škola dijeleći novce pobjedniku natjecanja u sklovima i plancku. Taj se događaj jučer pretvorio u građanje jajima kolegica iz "Slobodne Dalmacije" dok ga je danas policija privela ispred OŠ "Bol" gdje je htio nastaviti natjecanje i performans.

U videu snimljenom ispred zgrade Županije komentira kako je od policije dobio zabranu posjećivanja odgojno-obrazovnim ustanovama u Splitsko-dalmatinskoj županiji idućih tjedan dana i da će u slučaju osude organizirati javne događaje na Rivi.

- Evo, dragi moji, ovdje je naredba o određivanju mjere opreza. Pazite sad ovo! Pazite sad ovo (smijeh)! Zabrana posjećivanja svih odgojno-obrazovnih ustanova u SDŽ. Naložena mjera opreza započinje danas 7. veljače i traje do 14. veljače. Dakle, dragi učenici meni je jako žao zbog toga, ali idućih tjedan dana ja neću moći ići po splitsko-dalmatinskim školama dijelit novce vama.

Ako sud odluči da me se osudi, a objasnio sam cijelu pozadinu slučaja u prethodnom videu, organizirat ću javne evente na Rivi. Na Rivi ćemo organizirati dijeljenje novca, redari i to. Ovih sedam dana ne mogu ići kod vas u škole, nažalost. Vidjet ćemo kako će sud odlučiti jesam li kriv za organiziranje nezakonitog okupljanja ili ne.

Ja sam objasnio cijelu priču u ranijem videu i objasnio da sam bio uhićen, izveden na sud, za što me optužuju i koja je moja obrana i tako dalje. Vidjet ćemo kakav će biti ishod sudskog postupka, sud je odlučio da će naknadno donijeti odluku o ispitivanju svjedoka odnosno hoće li utvrđivati činjenice i okolnosti vezane za ovaj slučaj - naveo je Pernar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:09