stdClass Object ( [id] => 1258118 [title] => Ovog će ljeta splitske plaže biti sasvim drugačije - na Bačvicama i Kašjunima bez ležaljki, na Prvoj vodi zelenilo... [alias] => ovog-ce-ljeta-splitske-plaze-biti-sasvim-drugacije-na-bacvicama-i-kasjunima-bez-lezaljki-na-prvoj-vodi-zelenilo [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ovog ljeta plaže u Splitu izgledat će posve drugačije. Na Žnjanu će se odvijati građevinski radovi, a na ostalim gradskim plažama Splićane i turiste očekuju promjene sudeći prema "Nacrtu Plana upravljanja pomorskim dobrom na području grada Splita", koji je na javnom savjetovanju.

Bit će značajno manje plažnih rekvizita na plažama koje su pod nadležnosti Grada nego do sada, a u takve spadaju i one koje su ostale bez koncesije, poput Bačvica, Ovčica i Kašjuna. Značajna je promjena što na njima neće biti suncobrana i ležaljki koji su prije okupirali dijelove tih plaža.

Kako smo pisali, gradska vlast ovo ljeto na marjanske plaže Kaštelet, Kašjuni, Prvu vodu i na Bačvice namjerava preseliti ugostiteljske module sa Žnjana, zajedno sa štekatima.

---

image

Bojan Ivošević: Sama plaža na Prvoj vodi neće se niti metar kvadratni iskoristiti za ugostiteljsku djelatnost, već će doživjeti ozelenjavanje

Vojko Bašić/Cropix
---

U objavi na Facebooku dogradonačelnik Bojan Ivošević tvrdi da se na tim područjima neće moći puštati glazba sa zvučnika jer po novoj Odluci o komunalnom redu ona nije dopuštena na javnim površinama osim kad su u pitanju priredbe i manifestacije.

Međutim, glazba će biti dopuštena kafićima na plažama koje su pod koncesijom. Ivošević nam je nedavno potvrdio da će se glazba moći izvoditi s elektroakustičnih uređaja na žnjanskom platou nakon što se ta površina uredi i ugostiteljski objekti budu u funkciji.

- Nažalost, Odluka o komunalnom redu se zbog zakonskih ograničenja ne odnosi na područja pod koncesijom. Stoga Žnjan d.o.o. nema nevedena ograničenja na svojoj koncesiji, kao ni drugi koncesionari. S obzirom na to da se radi o gradskoj tvrtki, jasno je da ćemo raspraviti tu temu prije raspisivanja natječaja za ugostiteljstvo (potkoncesije) - objasnio je Ivošević, koji je dodao kako osobno smatra da je s obzirom na to da se radi o zoni turizma primjereno odobriti elektroakustične uređaje, ali i ograničiti njihovu glasnoću i vrijeme njihova korištenja.

Ako se muzika može puštati s elektroakustičnih uređaja u ugostiteljskim objektima koji se nalaze na područjima pod koncesijama, upitali smo Ivoševića znači li to da će se, konkretno na Marjanu, moći puštati muzika sa zvučnika na Benama, za koje je Županija izdala koncesiju, a neće moći na Kašteletu, Kašjunima i Prvoj vodi?

- Nažalost, zakonska legislativa je takva da pravila na koncesioniranom području piše Splitsko-dalmatinska županija pa vas molim da upit o navedenoj temi proslijedite njima. Što se tiče uopće kontrole pravila, trenutno komunalni redari nemaju zakonsko pravo uopće kontrolirati uvjete koncesije na koncesioniranom području. Navodno će se u novom zakonu to izmijeniti - tvrdi Ivošević.

Ideja da se na marjanske plaže dovedu ugostiteljki objekti sa štekatima, osobito na Prvu vodu, nije dobro odjeknula među ljubiteljima Marjana, posebice onima koji su ostavili komentare na stranicama Društva Marjan.

Upitali smo stoga Ivoševića kako kao član te udruge komentira veliku količinu negativnih komentara na Facebook stranici Društva Marjan vezano za planirano postavljanje ugostiteljskih objekata na marjanskim plažama, osobito u pogledu lokacije Prva voda, čak i nakon pojašnjenja administratora da će modul i štekat biti na betonskom dijelu te da neće biti buke sa zvučnika.

---

image

Prva voda će biti ozelenjena, što će razveseliti kupače

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

- Što se tiče Prve vode, reakcije dijela građana (dijela, jer na mojoj osobnoj objavi nema takvih reakcija) većinom su nastale na temelju dezinformacija iz vaše medijske kuće, gdje je iz opreme teksta u oba navrata pogrešno stavljena slika šume i plaže, a niti jedna betonskog platoa od više stotina četvornih metara, gdje je stvarno predviđeno postavljanje modula, radi čega se moglo pogrešno protumačiti da se radi o području šume ili plaže, što nije istina.

Nakon toga nije bilo prostora za ikakvu argumentiranu raspravu. Navedeni prijedlog u potpunosti je u skladu sa svim zakonima, pravilnicima, odlukama koje se tiču PŠ Marjan, pa i Kodeksa za Marjan. Ukoliko se na terenu pokaže lošom odlukom s obzirom na to da se Plan upravljanja donosi na godišnjoj razini, lako ćemo navedenu odluku promijeniti, ali vjerujem da za to neće biti potrebe - najavljuje Ivošević.

U nekoliko anketa koje je "Slobodna" radila od 2011. do danas korisnici plaže na Prvoj vodi uvijek su govorili da im odgovara takav obiteljski tip plaže, uz neke male poboljšice koje su predlagali. Jednom kad uvedete neki presedan, možda dođu drugi koji će dozvoliti muziku, suncobrane...

- Treba uzeti u kontekst zatvoreni Žnjan i potrebe i drugih ljudi u gradu. Svakako će se paziti da navedena ideja bude realizirana da ni na koji način ne ometa posjetitelje Marjana. Pokaže li se suprotno, 2024. neće biti u planu - napominje dogradonačelnik, koji je uz to najavio promjene koje bi se trebale dogoditi na Prvoj vodi.

- Što se tiče same Prve vode, sigurno je da će se plaža ozeleniti, a razmatramo da očišćeni betonski plato prilagodimo i za osobe s invaliditetom kako bi i oni na Prvu vodu mogli ići na more. Sama plaža (dio koji se dosad koristio) neće se niti metar kvadratni iskoristiti za ugostiteljsku djelatnost, već će doživjeti ozelenjavanje. Vjerujem da je to u skladu s uvjetima obiteljskog tipa plaže.

Ozbiljnija diskusija koju očekujem na ovoj plaži je tema dohranjivanja iste s obzirom na to da se radi o zaštićenom području gdje isti ti posjetitelji traže dodatno žalo, koje onda ostavlja posljedice na morskom dnu, ali sve u svoje vrijeme - kaže Ivošević.

Po Zakonu o pomorskom dobru koji je u proceduri, više neće biti koncesijskih odobrenja na jednu godinu, nego bi se izdavale dozvole od strane JLS na rok od 5 godina. Kažete da će se ako se nešto pokaže loše, izostaviti iz Plana upravljanja pomorskim dobrom za 2024. godinu. No, ako prođe Zakon o pomorskom dobru, kako će biti moguće u Planu za 2024. izostaviti npr. ugostiteljske sadržaje na Prvoj vodi ako se u 2023. nekome izda dozvola za obavljanje djelatnosti na toj lokaciji koja traje pet godina?

- U ovom trenutku se izdaje po starom zakonu. A kad i ako bude izglasan novi zakon, onda ćemo s obzirom na nove zakonske odredbe ponovo proći cijeli plan upravljanja. Ovaj trenutni je upućen u proceduru na temelju starog trenutno važećeg zakona i uredbe iz 2004. godine. Mnogo zakona je Vlada najavila i prije nekoliko godina, pa dan danas nisu na snazi - zaključuje Bojan Ivošević.

---

image

Bačvice više neće biti prekrivene ležaljkama i suncobranima
 

Duje Klarić/Cropix
---

Dakle, kome je do glazbe na Marjanu, ovo ljeto otići će kod Kerumovih koji drže u koncesiji Bene, unatoč pokušaju Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan da se tvrtki "National" oduzme koncesija zbog zapuštene urbane opreme, neatesiranih igračaka za djecu i hortikulturne neuređenosti. Inspekcija o plažama "Slobodne" dala je prošlo ljeto porazan izvještaj kako se posjetitelji žale na smeće, ali sve to nije bilo dovoljno županijskoj Komisiji da oduzme Kerumovima koncesiju.

Ukratko, ako vam ne smeta neurednost, a ne možete zamisliti kupanje bez muzike u kafiću ili izležavanja na ležaljkama, završit ćete na Benama.

Kako je najavio Ivošević, valja ovog ljeta računati na građane koji se inače kupaju na Žnjanu pa će očito druge gradske plaže biti pod većim pritiskom nego dosad. A na Prvoj vodi se razmišlja, osim kafića, postaviti ulaz za osobe s invaliditetom i zasaditi zelenilo.

Što se tiče javnog savjetovanja, izgleda da gradska vlast ima zacrtane ideje pa ostaje vidjeti koliko će imati sluha uvažiti drugačije prijedloge i primjedbe. Do sada iskazano nezadovoljstvo građana, ili dijela građana, kako bi rekao Ivošević, oko kafića na Marjanu i Prvoj vodi, odbacuje se zbog utjecaja medija. No sjetimo se da je Kerum optuživao novinare da su mu uništili posao oko gradnje restorana na Prvoj vodi.

Premda montažni objekt od 12 m2 sa štekatom na betonskom platou i restoran od oko 300 m2 u pošumljenom dijelu nikako nisu ista stvar, ipak, u oba navrata vlast ne priznaje da postoje građani koji svojom glavom misle, a ne žele ugostiteljstvo na Prvoj vodi.

Pitanje je, izgleda, za ovu godinu što će se prije donijeti, novi Zakon o pomorskom dobru, ili će Grad usvojiti Plan upravljanja pomorskim dobrom na svom području. Jer, izgleda da bi, ako se ranije usvoji, Zakon o pomorskom dobru mogao utjecati na to da se izmijeni Plan upravljanja koji je na javnoj raspravi. 

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVI PLAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => NOVI PLAN 2 0 8350 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-20 10:22:46 [created_by] => 3192 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-20 10:44:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-01-20 10:44:14 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 73 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovog će ljeta splitske plaže biti sasvim drugačije - na Bačvicama i Kašjunima bez ležaljki, na Prvoj vodi zelenilo... [metakey] => splitske plaže, Prva voda, Žnjan, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/20\/23696869.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/20\/22463422.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/20\/23626906.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/20\/23525779.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Prva voda \u0107e biti ozelenjena, \u0161to \u0107e razveseliti kupa\u010de<\/p>","

Ba\u010dvice vi\u0161e ne\u0107e biti prekrivene le\u017ealjkama i suncobranima
\n\u00a0<\/p>","

Bojan Ivo\u0161evi\u0107: Sama pla\u017ea na Prvoj vodi ne\u0107e se niti metar kvadratni iskoristiti za ugostiteljsku djelatnost, ve\u0107 \u0107e do\u017eivjeti ozelenjavanje<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23696869_1920.jpg":"1920x1080","k_23696869_1280.jpg":"1280x1280","k_23696869_1024.jpg":"1024x1024","k_23696869_640.jpg":"640x640","k_23696869_480.jpg":"480x480","k_23696869_340.jpg":"340x340","k_23696869_220.jpg":"220x220","o_23696869_1280.jpg":"1280x853","o_23696869_1024.jpg":"1024x682","o_23696869_640.jpg":"640x426","o_23696869_480.jpg":"480x320","o_23696869_340.jpg":"340x226","o_23696869_220.jpg":"220x146","h_23696869_1280.jpg":"1280x854","h_23696869_1024.jpg":"1024x683","h_23696869_640.jpg":"640x427","h_23696869_480.jpg":"480x320","h_23696869_340.jpg":"340x227","h_23696869_220.jpg":"220x147","pp_23696869_1280.jpg":"1280x1628","pp_23696869_1024.jpg":"1024x1303","pp_23696869_640.jpg":"640x814","pp_23696869_480.jpg":"480x611","pp_23696869_340.jpg":"340x432","pp_23696869_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22463422_1920.jpg":"1920x1080","k_22463422_1280.jpg":"1280x1280","k_22463422_1024.jpg":"1024x1024","k_22463422_640.jpg":"640x640","k_22463422_480.jpg":"480x480","k_22463422_340.jpg":"340x340","k_22463422_220.jpg":"220x220","o_22463422_1280.jpg":"1280x853","o_22463422_1024.jpg":"1024x682","o_22463422_640.jpg":"640x426","o_22463422_480.jpg":"480x320","o_22463422_340.jpg":"340x226","o_22463422_220.jpg":"220x146","h_22463422_1280.jpg":"1280x854","h_22463422_1024.jpg":"1024x683","h_22463422_640.jpg":"640x427","h_22463422_480.jpg":"480x320","h_22463422_340.jpg":"340x227","h_22463422_220.jpg":"220x147","pp_22463422_1280.jpg":"1280x1628","pp_22463422_1024.jpg":"1024x1303","pp_22463422_640.jpg":"640x814","pp_22463422_480.jpg":"480x611","pp_22463422_340.jpg":"340x432","pp_22463422_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1227","hd_23626906_1920.jpg":"1920x1080","k_23626906_1280.jpg":"1280x1280","k_23626906_1024.jpg":"1024x1024","k_23626906_640.jpg":"640x640","k_23626906_480.jpg":"480x480","k_23626906_340.jpg":"340x340","k_23626906_220.jpg":"220x220","o_23626906_1280.jpg":"1280x818","o_23626906_1024.jpg":"1024x654","o_23626906_640.jpg":"640x409","o_23626906_480.jpg":"480x306","o_23626906_340.jpg":"340x217","o_23626906_220.jpg":"220x140","h_23626906_1280.jpg":"1280x854","h_23626906_1024.jpg":"1024x683","h_23626906_640.jpg":"640x427","h_23626906_480.jpg":"480x320","h_23626906_340.jpg":"340x227","h_23626906_220.jpg":"220x147","pp_23626906_1280.jpg":"1280x1628","pp_23626906_1024.jpg":"1024x1303","pp_23626906_640.jpg":"640x814","pp_23626906_480.jpg":"480x611","pp_23626906_340.jpg":"340x432","pp_23626906_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23525779_1920.jpg":"1920x1080","k_23525779_1280.jpg":"1280x1280","k_23525779_1024.jpg":"1024x1024","k_23525779_640.jpg":"640x640","k_23525779_480.jpg":"480x480","k_23525779_340.jpg":"340x340","k_23525779_220.jpg":"220x220","o_23525779_1280.jpg":"1280x853","o_23525779_1024.jpg":"1024x682","o_23525779_640.jpg":"640x426","o_23525779_480.jpg":"480x320","o_23525779_340.jpg":"340x226","o_23525779_220.jpg":"220x146","h_23525779_1280.jpg":"1280x854","h_23525779_1024.jpg":"1024x683","h_23525779_640.jpg":"640x427","h_23525779_480.jpg":"480x320","h_23525779_340.jpg":"340x227","h_23525779_220.jpg":"220x147","pp_23525779_1280.jpg":"1280x1628","pp_23525779_1024.jpg":"1024x1303","pp_23525779_640.jpg":"640x814","pp_23525779_480.jpg":"480x611","pp_23525779_340.jpg":"340x432","pp_23525779_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4433410 Threads: 2 Questions: 141779039 Slow queries: 60288 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4230227 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /split/ovog-ce-ljeta-splitske-plaze-biti-sasvim-drugacije-na-bacvicama-i-kasjunima-bez-lezaljki-na-prvoj-vodi-zelenilo-1258118 [printLink] => /split/ovog-ce-ljeta-splitske-plaze-biti-sasvim-drugacije-na-bacvicama-i-kasjunima-bez-lezaljki-na-prvoj-vodi-zelenilo-1258118?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 326837 [name] => splitske plaže [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => splitske-plaze [link] => /tag/splitske-plaze ) [1] => stdClass Object ( [id] => 309784 [name] => Prva voda [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => prva-voda [link] => /tag/prva-voda ) [2] => stdClass Object ( [id] => 229892 [name] => Žnjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => znjan [link] => /tag/znjan ) [3] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVI PLAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovog će ljeta splitske plaže biti sasvim drugačije - na Bačvicama i Kašjunima bez ležaljki, na Prvoj vodi zelenilo... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3192 [name] => Nikolina Lulić [username] => nikolina-luli [email] => nikolina-luli@sd.hr [password] => $2y$10$Fa2nNUgqsbUWnQ6yBLNBLOyMeFw9CbpeKcojWsVOGvu/ZndsVTQxW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/nikolina-lulic-3192 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1710 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c6f8cd243567fa16498878a44ad7b70f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/23696869.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Dugandžić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/23696869.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/22463422.jpg [title] =>

Prva voda će biti ozelenjena, što će razveseliti kupače

Vladimir Dugandžić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/23626906.jpg [title] =>

Bačvice više neće biti prekrivene ležaljkama i suncobranima
 

Duje Klarić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/23525779.jpg [title] =>

Bojan Ivošević: Sama plaža na Prvoj vodi neće se niti metar kvadratni iskoristiti za ugostiteljsku djelatnost, već će doživjeti ozelenjavanje

Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ovog ljeta plaže u Splitu izgledat će posve drugačije. Na Žnjanu će se odvijati građevinski radovi, a na ostalim gradskim plažama Splićane i turiste očekuju promjene sudeći prema "Nacrtu Plana upravljanja pomorskim dobrom na području grada Splita", koji je na javnom savjetovanju.

Bit će značajno manje plažnih rekvizita na plažama koje su pod nadležnosti Grada nego do sada, a u takve spadaju i one koje su ostale bez koncesije, poput Bačvica, Ovčica i Kašjuna. Značajna je promjena što na njima neće biti suncobrana i ležaljki koji su prije okupirali dijelove tih plaža.

Kako smo pisali, gradska vlast ovo ljeto na marjanske plaže Kaštelet, Kašjuni, Prvu vodu i na Bačvice namjerava preseliti ugostiteljske module sa Žnjana, zajedno sa štekatima.

---

image

Bojan Ivošević: Sama plaža na Prvoj vodi neće se niti metar kvadratni iskoristiti za ugostiteljsku djelatnost, već će doživjeti ozelenjavanje

Vojko Bašić/Cropix
---

U objavi na Facebooku dogradonačelnik Bojan Ivošević tvrdi da se na tim područjima neće moći puštati glazba sa zvučnika jer po novoj Odluci o komunalnom redu ona nije dopuštena na javnim površinama osim kad su u pitanju priredbe i manifestacije.

Međutim, glazba će biti dopuštena kafićima na plažama koje su pod koncesijom. Ivošević nam je nedavno potvrdio da će se glazba moći izvoditi s elektroakustičnih uređaja na žnjanskom platou nakon što se ta površina uredi i ugostiteljski objekti budu u funkciji.

- Nažalost, Odluka o komunalnom redu se zbog zakonskih ograničenja ne odnosi na područja pod koncesijom. Stoga Žnjan d.o.o. nema nevedena ograničenja na svojoj koncesiji, kao ni drugi koncesionari. S obzirom na to da se radi o gradskoj tvrtki, jasno je da ćemo raspraviti tu temu prije raspisivanja natječaja za ugostiteljstvo (potkoncesije) - objasnio je Ivošević, koji je dodao kako osobno smatra da je s obzirom na to da se radi o zoni turizma primjereno odobriti elektroakustične uređaje, ali i ograničiti njihovu glasnoću i vrijeme njihova korištenja.

Ako se muzika može puštati s elektroakustičnih uređaja u ugostiteljskim objektima koji se nalaze na područjima pod koncesijama, upitali smo Ivoševića znači li to da će se, konkretno na Marjanu, moći puštati muzika sa zvučnika na Benama, za koje je Županija izdala koncesiju, a neće moći na Kašteletu, Kašjunima i Prvoj vodi?

- Nažalost, zakonska legislativa je takva da pravila na koncesioniranom području piše Splitsko-dalmatinska županija pa vas molim da upit o navedenoj temi proslijedite njima. Što se tiče uopće kontrole pravila, trenutno komunalni redari nemaju zakonsko pravo uopće kontrolirati uvjete koncesije na koncesioniranom području. Navodno će se u novom zakonu to izmijeniti - tvrdi Ivošević.

Ideja da se na marjanske plaže dovedu ugostiteljki objekti sa štekatima, osobito na Prvu vodu, nije dobro odjeknula među ljubiteljima Marjana, posebice onima koji su ostavili komentare na stranicama Društva Marjan.

Upitali smo stoga Ivoševića kako kao član te udruge komentira veliku količinu negativnih komentara na Facebook stranici Društva Marjan vezano za planirano postavljanje ugostiteljskih objekata na marjanskim plažama, osobito u pogledu lokacije Prva voda, čak i nakon pojašnjenja administratora da će modul i štekat biti na betonskom dijelu te da neće biti buke sa zvučnika.

---

image

Prva voda će biti ozelenjena, što će razveseliti kupače

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

- Što se tiče Prve vode, reakcije dijela građana (dijela, jer na mojoj osobnoj objavi nema takvih reakcija) većinom su nastale na temelju dezinformacija iz vaše medijske kuće, gdje je iz opreme teksta u oba navrata pogrešno stavljena slika šume i plaže, a niti jedna betonskog platoa od više stotina četvornih metara, gdje je stvarno predviđeno postavljanje modula, radi čega se moglo pogrešno protumačiti da se radi o području šume ili plaže, što nije istina.

Nakon toga nije bilo prostora za ikakvu argumentiranu raspravu. Navedeni prijedlog u potpunosti je u skladu sa svim zakonima, pravilnicima, odlukama koje se tiču PŠ Marjan, pa i Kodeksa za Marjan. Ukoliko se na terenu pokaže lošom odlukom s obzirom na to da se Plan upravljanja donosi na godišnjoj razini, lako ćemo navedenu odluku promijeniti, ali vjerujem da za to neće biti potrebe - najavljuje Ivošević.

U nekoliko anketa koje je "Slobodna" radila od 2011. do danas korisnici plaže na Prvoj vodi uvijek su govorili da im odgovara takav obiteljski tip plaže, uz neke male poboljšice koje su predlagali. Jednom kad uvedete neki presedan, možda dođu drugi koji će dozvoliti muziku, suncobrane...

- Treba uzeti u kontekst zatvoreni Žnjan i potrebe i drugih ljudi u gradu. Svakako će se paziti da navedena ideja bude realizirana da ni na koji način ne ometa posjetitelje Marjana. Pokaže li se suprotno, 2024. neće biti u planu - napominje dogradonačelnik, koji je uz to najavio promjene koje bi se trebale dogoditi na Prvoj vodi.

- Što se tiče same Prve vode, sigurno je da će se plaža ozeleniti, a razmatramo da očišćeni betonski plato prilagodimo i za osobe s invaliditetom kako bi i oni na Prvu vodu mogli ići na more. Sama plaža (dio koji se dosad koristio) neće se niti metar kvadratni iskoristiti za ugostiteljsku djelatnost, već će doživjeti ozelenjavanje. Vjerujem da je to u skladu s uvjetima obiteljskog tipa plaže.

Ozbiljnija diskusija koju očekujem na ovoj plaži je tema dohranjivanja iste s obzirom na to da se radi o zaštićenom području gdje isti ti posjetitelji traže dodatno žalo, koje onda ostavlja posljedice na morskom dnu, ali sve u svoje vrijeme - kaže Ivošević.

Po Zakonu o pomorskom dobru koji je u proceduri, više neće biti koncesijskih odobrenja na jednu godinu, nego bi se izdavale dozvole od strane JLS na rok od 5 godina. Kažete da će se ako se nešto pokaže loše, izostaviti iz Plana upravljanja pomorskim dobrom za 2024. godinu. No, ako prođe Zakon o pomorskom dobru, kako će biti moguće u Planu za 2024. izostaviti npr. ugostiteljske sadržaje na Prvoj vodi ako se u 2023. nekome izda dozvola za obavljanje djelatnosti na toj lokaciji koja traje pet godina?

- U ovom trenutku se izdaje po starom zakonu. A kad i ako bude izglasan novi zakon, onda ćemo s obzirom na nove zakonske odredbe ponovo proći cijeli plan upravljanja. Ovaj trenutni je upućen u proceduru na temelju starog trenutno važećeg zakona i uredbe iz 2004. godine. Mnogo zakona je Vlada najavila i prije nekoliko godina, pa dan danas nisu na snazi - zaključuje Bojan Ivošević.

---

image

Bačvice više neće biti prekrivene ležaljkama i suncobranima
 

Duje Klarić/Cropix
---

Dakle, kome je do glazbe na Marjanu, ovo ljeto otići će kod Kerumovih koji drže u koncesiji Bene, unatoč pokušaju Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan da se tvrtki "National" oduzme koncesija zbog zapuštene urbane opreme, neatesiranih igračaka za djecu i hortikulturne neuređenosti. Inspekcija o plažama "Slobodne" dala je prošlo ljeto porazan izvještaj kako se posjetitelji žale na smeće, ali sve to nije bilo dovoljno županijskoj Komisiji da oduzme Kerumovima koncesiju.

Ukratko, ako vam ne smeta neurednost, a ne možete zamisliti kupanje bez muzike u kafiću ili izležavanja na ležaljkama, završit ćete na Benama.

Kako je najavio Ivošević, valja ovog ljeta računati na građane koji se inače kupaju na Žnjanu pa će očito druge gradske plaže biti pod većim pritiskom nego dosad. A na Prvoj vodi se razmišlja, osim kafića, postaviti ulaz za osobe s invaliditetom i zasaditi zelenilo.

Što se tiče javnog savjetovanja, izgleda da gradska vlast ima zacrtane ideje pa ostaje vidjeti koliko će imati sluha uvažiti drugačije prijedloge i primjedbe. Do sada iskazano nezadovoljstvo građana, ili dijela građana, kako bi rekao Ivošević, oko kafića na Marjanu i Prvoj vodi, odbacuje se zbog utjecaja medija. No sjetimo se da je Kerum optuživao novinare da su mu uništili posao oko gradnje restorana na Prvoj vodi.

Premda montažni objekt od 12 m2 sa štekatom na betonskom platou i restoran od oko 300 m2 u pošumljenom dijelu nikako nisu ista stvar, ipak, u oba navrata vlast ne priznaje da postoje građani koji svojom glavom misle, a ne žele ugostiteljstvo na Prvoj vodi.

Pitanje je, izgleda, za ovu godinu što će se prije donijeti, novi Zakon o pomorskom dobru, ili će Grad usvojiti Plan upravljanja pomorskim dobrom na svom području. Jer, izgleda da bi, ako se ranije usvoji, Zakon o pomorskom dobru mogao utjecati na to da se izmijeni Plan upravljanja koji je na javnoj raspravi. 

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Duje Klarić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Vladimir Dugandžić/Cropix

Prva voda će biti ozelenjena, što će razveseliti kupače

Duje Klarić/Cropix

Bačvice više neće biti prekrivene ležaljkama i suncobranima
 

Vojko Bašić/Cropix

Bojan Ivošević: Sama plaža na Prvoj vodi neće se niti metar kvadratni iskoristiti za ugostiteljsku djelatnost, već će doživjeti ozelenjavanje

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/ovog-ce-ljeta-splitske-plaze-biti-sasvim-drugacije-na-bacvicama-i-kasjunima-bez-lezaljki-na-prvoj-vodi-zelenilo-1258118 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=343c08b258b266a1fdf83085041a1e251333229c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovog+%C4%87e+ljeta+splitske+pla%C5%BEe+biti+sasvim+druga%C4%8Dije+-+na+Ba%C4%8Dvicama+i+Ka%C5%A1junima+bez+le%C5%BEaljki%2C+na+Prvoj+vodi+zelenilo...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fovog-ce-ljeta-splitske-plaze-biti-sasvim-drugacije-na-bacvicama-i-kasjunima-bez-lezaljki-na-prvoj-vodi-zelenilo-1258118 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fovog-ce-ljeta-splitske-plaze-biti-sasvim-drugacije-na-bacvicama-i-kasjunima-bez-lezaljki-na-prvoj-vodi-zelenilo-1258118 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NOVI PLAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitNOVI PLAN

Ovog će ljeta splitske plaže biti sasvim drugačije - na Bačvicama i Kašjunima bez ležaljki, na Prvoj vodi zelenilo...

Piše Sandi Vidulić
20. siječnja 2023. - 11:44

Ovog ljeta plaže u Splitu izgledat će posve drugačije. Na Žnjanu će se odvijati građevinski radovi, a na ostalim gradskim plažama Splićane i turiste očekuju promjene sudeći prema "Nacrtu Plana upravljanja pomorskim dobrom na području grada Splita", koji je na javnom savjetovanju.

Bit će značajno manje plažnih rekvizita na plažama koje su pod nadležnosti Grada nego do sada, a u takve spadaju i one koje su ostale bez koncesije, poput Bačvica, Ovčica i Kašjuna. Značajna je promjena što na njima neće biti suncobrana i ležaljki koji su prije okupirali dijelove tih plaža.

Kako smo pisali, gradska vlast ovo ljeto na marjanske plaže Kaštelet, Kašjuni, Prvu vodu i na Bačvice namjerava preseliti ugostiteljske module sa Žnjana, zajedno sa štekatima.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 11:58