stdClass Object ( [id] => 1280315 [title] => Ovo je vrh! Na Žnjanu se lome koplja oko parcelice veličine zahoda, stvar je previše bizarna čak i za splitske pojmove [alias] => ovo-je-vrh-na-znjanu-se-lome-koplja-oko-parcelice-velicine-zahoda-stvar-je-previse-bizarna-cak-i-za-splitske-pojmove [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Realizacija oborinskih kanala i kolektora za područje Žnjana je "nulta faza" za realizaciju kompletnog projekta uređenja žnjanskog platoa.

"Nultom fazom" su nazvali u Banovini "Projekt odvodnje oborinskih voda šireg područja Trstenik - Radoševac" koji uključuje rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s kolektorima Žnjan zapad i Žnjan istok. Naime, ništa se ne može od arhitektonskog projekta vrijednog 35 milijuna eura izgraditi bez da se prvo ukopaju oborinski kanali. Čak se ne može ni rekonstruirati Šetnica Ivana Pavla II.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Nedavno nam je Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju kazao da se građevinska dozvola za oborinske kanale ne može izdati jer Grad nije dobio potvrdu za dokaz pravnog interesa od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za parcelu površine 22 kvadrata u vlasništvu Republike Hrvatske, iako je podnio zahtjev još u kolovozu 2022. godine.

Kako nam je tada rekao Vojković, parcela se nalazi u obuhvatu kanala Žnjan 1, ali nije u sklopu koncesije koja je dodijeljena gradskoj tvrtki "Žnjan".

---

image

Teo Vojković

Nikola Vilić/Cropix
---

Kako je upravo završeno savjetovanje koje prethodi raspisivanju javne nabave za izvođača radova, a još nema građevinske dozvole za oborinske kanale, poslali smo upite Ministarstvu i Vojkoviću što je s tom parcelom.

Odgovori koje smo dobili s obje strane su nas prilično iznenadili. Ukratko, u pitanju je rijedak slučaj iz naše administracije koja je vidjela svašta.

Iz Ministarstva tvrde da Gradu nije potrebna njihova potvrda i da Banovina može sebi sutra izdati dozvolu za izgradnju oborinskih kanala bez kojih se ne može pokrenuti žnjanski projekt. Ali, gradska vlast ne želi poslušati Ministarstvo koje im sugerira da izdaju građevinsku dozvolu bez potvrde za koju smišljaju plan kako da je se domognu.

Kao prvo, odgovor iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je bio neočekivan.

- Predmet je u statusu rješavanja, a Ministarstvo je u međuvremenu od Grada Splita zatražilo podatak koji još nije dostavljen: vodi li se pred nadležnim upravnim tijelom Grada Splita postupak povrata u odnosu na česticu za koju je podnesen zahtjev za darovanje.

Također, potrebno je naglasiti kako iz podataka kojima u ovom trenutku raspolaže Ministarstvo, proizlazi da suglasnost Republike Hrvatske kao vlasnika jedne nekretnine u obuhvatu zahvata nije nužno preduvjet za ishođenje građevinske dozvole, odnosno da se građevinska dozvola može ishoditi i bez navedene suglasnosti - poručuju iz Ministarstva.

Dakle, po ovom odgovoru Ministarstva, ispada kako Grad čitavo vrijeme bez veze od njih traži dokument bez kojeg može izdati sebi građevinsku dozvolu i prionuti izgradnji oborinskih kanala i kolektora na Žnjanu. Logično, nameću se pitanja: što se čeka u Banovini, kao i što imaju reći na ovo što kaže Ministarstvo nadležno kod postupaka izdavanja građevinskih dozvola? Pitanja smo uputili Teu Vojkoviću.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Sad je uslijedilo još veće iznenađenje. Naime, Grad ne misli poslušati Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine! Dapače, proglašavaju ih nenadležnima. Vojković tvrdi da postupak moraju voditi budući tako Zakon od njih traži, iako upravo Ministarstvo, koje inače Vladi RH i Saboru predlaže na usvajanje Zakon o gradnji i njegove izmjene, tvrdi da je to bespotreban trud.

- Grad Split kao investitor predmetnog zahvata zatražio je sve potrebne podatke od upravnih tijela nadležnih za provedbu postupaka povrata. Čak bi i nadležno Ministarstvo trebalo znati da nadležno upravno tijelo za provedbu postupaka povrata nije Gradski upravni odjel, nego Upravni odjel Županije (nekad Ured državne uprave u SDŽ).

Ovo prebacivanje loptice Ministarstva, nazad Gradu Splitu, a preko Županije naravno nije, i neće uroditi plodom, pa je Grad Split poduzeo druge korake da se pitanje riješi. Ti koraci ne podrazumijevaju izdavanje građevinske dozvole, bez Zakonom propisanog dokaza pravnog interesa, koji je u zakonom propisanoj proceduri zatražen na relaciji Grad Split od Grada Splita. Pa koliko god to može neukim strankama izgledati čudno, to je tako propisano Zakonom i tako mora biti - odgovorio nam je u polemičnom tonu Vojković.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Upitali smo ga je li Grad podnio zahtjev Ministarstvu da se daruje parcela i zašto nije dostavio traženi dokument?

- Grad je u svom zahtjevu tražio ili prijenos u vlasništvo ili vlasničku suglasnost za izdavanje građevinske dozvole. Zahtjevi Ministarstva da se dostavi dodatna dokumentacija su proslijeđeni Županiji, jer je dio tražene dokumentacije nadležnost Županijskih ureda, ali od Županije nismo dobili ono šta je traženo, pa se traže druga rješenja - odgovorio je Vojković.

Što se tiče odgovora Ministarstva oko izdavanja građevinske dozvole kojeg smo proslijedili Vojkoviću, pročelnik je utvrdio da - Ministarstvo nije nadležno i da daje paušalne procjene.

- Bez obzira na mišljenje Ministarstva, koje pogrešno prozivate nadležnim (jer u ovoj fazi procesa nije nadležno) koje u svojoj paušalnoj ocjeni, bez detaljnijeg proučavanja predmeta daje stav da nije potrebno dokazivati pravni interes na ovoj čestici, neutemeljen na činjenicama i propisima. Nenadležno mišljenje bez ikakvog učinka na proces - uvjerava nas Vojković.

Što se tiče nadležnosti Ministarstva, upitali smo pročelnika, čisto teorijski gledano, što bi bilo ako bi Grad Split kao stranka bez darovane parcele (od 22 kvadrata i bez dokaza pravnog interesa, podnio zahtjev za građevinskom dozvolom, a Upravni odjel u Banovini ga odbio, naime, tad bi se Grad mogao u drugom stupnju žaliti Ministarstvu kao nadležnoj instanci.

- Nadležnost Ministarstva u provedbi prvostupanjskih postupaka je u pravu provedbe nadzora nad zakonitošću postupanja. Predmet u prvom stupnju rješava službena osoba upravnog tijela Grada, i samostalno ocjenjuje sve činjenice i okolnosti, pa tako i ispunjenje obaveze dostave dokaza pravnog interesa. Stav Ministarstva izražen u obliku Mišljenja ili nekog drugog neformalnog oblika izražavanja, nije od značaja za postupak.

Rok prošao

Hipotetski, ukoliko bi se dogodilo da podnositelj zahtjeva bude odbijen jer referent ocijeni da nije dostavljen odgovarajući dokaz pravnog interesa, u eventualnom žalbenom postupku nadležno je Ministarstvo kao drugostupanjsko tijelo. Riskiram prejudiciranje odluke na koju nemam izvršni utjecaj, ali slutim da u predmetnom slučaju ne postoji mogućnost da se to dogodi - uvjerava nas pročelnik.

Vojković nam je poslao Zaključak od njegovog Upravnog odjela na zahtjev za građevinskom dozvolom za rekonstrukciju oborinskih kanala za priobalno područje Žnjana kojeg je podnio Grad.

No, Zaključak je izdan 30. siječnja, a u njemu referentica Upravnog odjela traži od Grada kao stranke da dostavi dokaz pravnog interesa za sve čestice u obuhvatu u roku od 15 dana, jer u suprotnom će zahtjev biti odbijen. Budući da je rok odavno istekao, upitali smo Vojkovića je li zahtjev za rekonstrukciju oborinskih kanala Radoševac i Žnjan i kolektora odbijen, s obzirom na to da do danas nije izdana građevinska dozvola?

- Da, rok po zaključku je prošao, i ne, zahtjev nije odbijen. Niti će biti odbijen - kazao nam je Vojković, dodajući kako brizi nema mjesta jer, kaže, Grad će ovaj važan projekt privesti kraju u skladu sa Zakonom i s rokovima koji neće ugroziti započetu realizaciju šireg zahvata na Žnjanu.

No, ima još jedna neobična stvar. Na Elektronskom oglasniku javne nabave, prilikom prethodnog savjetovanja za izvođenje radova, koeg je raspisao Grad Split, pojavio se Ispravak Izvedbenog projekta "Infra projekta d.o.o." za oborinske kanale.

U novoj varijanti upisane su katastarske čestice, a ova famozna čestica se ne nalazi među katastarskim česticama koje su unutar obuhvata zahvata za Kanal Žnjan 1, nego je susjedna čestica. Što je s građevinskog dozvolom pokušali smo doznati od direktora te tvrtke Gorana Marinovića, ali on nas je uputio da se obratimo Gradu.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čestitamo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => čestitamo 2 0 7978 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-04-09 09:51:07 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-04-11 07:24:06 [modified_by] => 3201 [publish_up] => 2023-04-11 07:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8803 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovo je vrh! Na Žnjanu se lome koplja oko parcelice veličine zahoda, stvar je previše bizarna čak i za splitske pojmove [metakey] => Žnjan, oborinski kanali, Teo Vojković, ministarstvo , građevinska dozvola, 22 kvadrata, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24126953.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24606558.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24606553.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24505925.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24164272.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24164270.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24126959.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24126945.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24126933.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/09\/24564909.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jakov Prki\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","

Teo Vojkovi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1130","hd_24126953_1920.jpg":"1920x1080","k_24126953_1280.jpg":"1280x1280","k_24126953_1024.jpg":"1024x1024","k_24126953_640.jpg":"640x640","k_24126953_480.jpg":"480x480","k_24126953_340.jpg":"340x340","k_24126953_220.jpg":"220x220","o_24126953_1280.jpg":"1280x753","o_24126953_1024.jpg":"1024x602","o_24126953_640.jpg":"640x376","o_24126953_480.jpg":"480x282","o_24126953_340.jpg":"340x200","o_24126953_220.jpg":"220x129","h_24126953_1280.jpg":"1280x854","h_24126953_1024.jpg":"1024x683","h_24126953_640.jpg":"640x427","h_24126953_480.jpg":"480x320","h_24126953_340.jpg":"340x227","h_24126953_220.jpg":"220x147","pp_24126953_1280.jpg":"1280x1628","pp_24126953_1024.jpg":"1024x1303","pp_24126953_640.jpg":"640x814","pp_24126953_480.jpg":"480x611","pp_24126953_340.jpg":"340x432","pp_24126953_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24606558_1920.jpg":"1920x1080","k_24606558_1280.jpg":"1280x1280","k_24606558_1024.jpg":"1024x1024","k_24606558_640.jpg":"640x640","k_24606558_480.jpg":"480x480","k_24606558_340.jpg":"340x340","k_24606558_220.jpg":"220x220","o_24606558_1280.jpg":"1280x853","o_24606558_1024.jpg":"1024x682","o_24606558_640.jpg":"640x426","o_24606558_480.jpg":"480x320","o_24606558_340.jpg":"340x226","o_24606558_220.jpg":"220x146","h_24606558_1280.jpg":"1280x854","h_24606558_1024.jpg":"1024x683","h_24606558_640.jpg":"640x427","h_24606558_480.jpg":"480x320","h_24606558_340.jpg":"340x227","h_24606558_220.jpg":"220x147","pp_24606558_1280.jpg":"1280x1628","pp_24606558_1024.jpg":"1024x1303","pp_24606558_640.jpg":"640x814","pp_24606558_480.jpg":"480x611","pp_24606558_340.jpg":"340x432","pp_24606558_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24606553_1920.jpg":"1920x1080","k_24606553_1280.jpg":"1280x1280","k_24606553_1024.jpg":"1024x1024","k_24606553_640.jpg":"640x640","k_24606553_480.jpg":"480x480","k_24606553_340.jpg":"340x340","k_24606553_220.jpg":"220x220","o_24606553_1280.jpg":"1280x853","o_24606553_1024.jpg":"1024x682","o_24606553_640.jpg":"640x426","o_24606553_480.jpg":"480x320","o_24606553_340.jpg":"340x226","o_24606553_220.jpg":"220x146","h_24606553_1280.jpg":"1280x854","h_24606553_1024.jpg":"1024x683","h_24606553_640.jpg":"640x427","h_24606553_480.jpg":"480x320","h_24606553_340.jpg":"340x227","h_24606553_220.jpg":"220x147","pp_24606553_1280.jpg":"1280x1628","pp_24606553_1024.jpg":"1024x1303","pp_24606553_640.jpg":"640x814","pp_24606553_480.jpg":"480x611","pp_24606553_340.jpg":"340x432","pp_24606553_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_24505925_1920.jpg":"1920x1080","k_24505925_1280.jpg":"1280x1280","k_24505925_1024.jpg":"1024x1024","k_24505925_640.jpg":"640x640","k_24505925_480.jpg":"480x480","k_24505925_340.jpg":"340x340","k_24505925_220.jpg":"220x220","o_24505925_1280.jpg":"1280x720","o_24505925_1024.jpg":"1024x576","o_24505925_640.jpg":"640x360","o_24505925_480.jpg":"480x270","o_24505925_340.jpg":"340x191","o_24505925_220.jpg":"220x123","h_24505925_1280.jpg":"1280x854","h_24505925_1024.jpg":"1024x683","h_24505925_640.jpg":"640x427","h_24505925_480.jpg":"480x320","h_24505925_340.jpg":"340x227","h_24505925_220.jpg":"220x147","pp_24505925_1280.jpg":"1280x1628","pp_24505925_1024.jpg":"1024x1303","pp_24505925_640.jpg":"640x814","pp_24505925_480.jpg":"480x611","pp_24505925_340.jpg":"340x432","pp_24505925_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24164272_1920.jpg":"1920x1080","k_24164272_1280.jpg":"1280x1280","k_24164272_1024.jpg":"1024x1024","k_24164272_640.jpg":"640x640","k_24164272_480.jpg":"480x480","k_24164272_340.jpg":"340x340","k_24164272_220.jpg":"220x220","o_24164272_1280.jpg":"1280x852","o_24164272_1024.jpg":"1024x682","o_24164272_640.jpg":"640x426","o_24164272_480.jpg":"480x319","o_24164272_340.jpg":"340x226","o_24164272_220.jpg":"220x146","h_24164272_1280.jpg":"1280x854","h_24164272_1024.jpg":"1024x683","h_24164272_640.jpg":"640x427","h_24164272_480.jpg":"480x320","h_24164272_340.jpg":"340x227","h_24164272_220.jpg":"220x147","pp_24164272_1280.jpg":"1280x1628","pp_24164272_1024.jpg":"1024x1303","pp_24164272_640.jpg":"640x814","pp_24164272_480.jpg":"480x611","pp_24164272_340.jpg":"340x432","pp_24164272_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24164270_1920.jpg":"1920x1080","k_24164270_1280.jpg":"1280x1280","k_24164270_1024.jpg":"1024x1024","k_24164270_640.jpg":"640x640","k_24164270_480.jpg":"480x480","k_24164270_340.jpg":"340x340","k_24164270_220.jpg":"220x220","o_24164270_1280.jpg":"1280x852","o_24164270_1024.jpg":"1024x682","o_24164270_640.jpg":"640x426","o_24164270_480.jpg":"480x319","o_24164270_340.jpg":"340x226","o_24164270_220.jpg":"220x146","h_24164270_1280.jpg":"1280x854","h_24164270_1024.jpg":"1024x683","h_24164270_640.jpg":"640x427","h_24164270_480.jpg":"480x320","h_24164270_340.jpg":"340x227","h_24164270_220.jpg":"220x147","pp_24164270_1280.jpg":"1280x1628","pp_24164270_1024.jpg":"1024x1303","pp_24164270_640.jpg":"640x814","pp_24164270_480.jpg":"480x611","pp_24164270_340.jpg":"340x432","pp_24164270_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1160","hd_24126959_1920.jpg":"1920x1080","k_24126959_1280.jpg":"1280x1280","k_24126959_1024.jpg":"1024x1024","k_24126959_640.jpg":"640x640","k_24126959_480.jpg":"480x480","k_24126959_340.jpg":"340x340","k_24126959_220.jpg":"220x220","o_24126959_1280.jpg":"1280x773","o_24126959_1024.jpg":"1024x618","o_24126959_640.jpg":"640x386","o_24126959_480.jpg":"480x290","o_24126959_340.jpg":"340x205","o_24126959_220.jpg":"220x132","h_24126959_1280.jpg":"1280x854","h_24126959_1024.jpg":"1024x683","h_24126959_640.jpg":"640x427","h_24126959_480.jpg":"480x320","h_24126959_340.jpg":"340x227","h_24126959_220.jpg":"220x147","pp_24126959_1280.jpg":"1280x1628","pp_24126959_1024.jpg":"1024x1303","pp_24126959_640.jpg":"640x814","pp_24126959_480.jpg":"480x611","pp_24126959_340.jpg":"340x432","pp_24126959_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1011","hd_24126945_1920.jpg":"1920x1080","k_24126945_1280.jpg":"1280x1280","k_24126945_1024.jpg":"1024x1024","k_24126945_640.jpg":"640x640","k_24126945_480.jpg":"480x480","k_24126945_340.jpg":"340x340","k_24126945_220.jpg":"220x220","o_24126945_1280.jpg":"1280x674","o_24126945_1024.jpg":"1024x539","o_24126945_640.jpg":"640x337","o_24126945_480.jpg":"480x252","o_24126945_340.jpg":"340x179","o_24126945_220.jpg":"220x115","h_24126945_1280.jpg":"1280x854","h_24126945_1024.jpg":"1024x683","h_24126945_640.jpg":"640x427","h_24126945_480.jpg":"480x320","h_24126945_340.jpg":"340x227","h_24126945_220.jpg":"220x147","pp_24126945_1280.jpg":"1280x1628","pp_24126945_1024.jpg":"1024x1303","pp_24126945_640.jpg":"640x814","pp_24126945_480.jpg":"480x611","pp_24126945_340.jpg":"340x432","pp_24126945_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1285","hd_24126933_1920.jpg":"1920x1080","k_24126933_1280.jpg":"1280x1280","k_24126933_1024.jpg":"1024x1024","k_24126933_640.jpg":"640x640","k_24126933_480.jpg":"480x480","k_24126933_340.jpg":"340x340","k_24126933_220.jpg":"220x220","o_24126933_1280.jpg":"1280x856","o_24126933_1024.jpg":"1024x685","o_24126933_640.jpg":"640x428","o_24126933_480.jpg":"480x321","o_24126933_340.jpg":"340x227","o_24126933_220.jpg":"220x147","h_24126933_1280.jpg":"1280x854","h_24126933_1024.jpg":"1024x683","h_24126933_640.jpg":"640x427","h_24126933_480.jpg":"480x320","h_24126933_340.jpg":"340x227","h_24126933_220.jpg":"220x147","pp_24126933_1280.jpg":"1280x1628","pp_24126933_1024.jpg":"1024x1303","pp_24126933_640.jpg":"640x814","pp_24126933_480.jpg":"480x611","pp_24126933_340.jpg":"340x432","pp_24126933_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24564909_1920.jpg":"1920x1080","k_24564909_1280.jpg":"1280x1280","k_24564909_1024.jpg":"1024x1024","k_24564909_640.jpg":"640x640","k_24564909_480.jpg":"480x480","k_24564909_340.jpg":"340x340","k_24564909_220.jpg":"220x220","o_24564909_1280.jpg":"1280x853","o_24564909_1024.jpg":"1024x682","o_24564909_640.jpg":"640x426","o_24564909_480.jpg":"480x320","o_24564909_340.jpg":"340x226","o_24564909_220.jpg":"220x146","h_24564909_1280.jpg":"1280x854","h_24564909_1024.jpg":"1024x683","h_24564909_640.jpg":"640x427","h_24564909_480.jpg":"480x320","h_24564909_340.jpg":"340x227","h_24564909_220.jpg":"220x147","pp_24564909_1280.jpg":"1280x1628","pp_24564909_1024.jpg":"1024x1303","pp_24564909_640.jpg":"640x814","pp_24564909_480.jpg":"480x611","pp_24564909_340.jpg":"340x432","pp_24564909_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7906411 Threads: 4 Questions: 1583641898 Slow queries: 4834280 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112113751 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/ovo-je-vrh-na-znjanu-se-lome-koplja-oko-parcelice-velicine-zahoda-stvar-je-previse-bizarna-cak-i-za-splitske-pojmove-1280315 [printLink] => /split/ovo-je-vrh-na-znjanu-se-lome-koplja-oko-parcelice-velicine-zahoda-stvar-je-previse-bizarna-cak-i-za-splitske-pojmove-1280315?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 229892 [name] => Žnjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => znjan [link] => /tag/znjan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 705617 [name] => oborinski kanali [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-02-09 11:40:19 [main_article_id] => 0 [alias] => oborinski-kanali [link] => /tag/oborinski-kanali ) [2] => stdClass Object ( [id] => 648049 [name] => Teo Vojković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-31 16:53:32 [main_article_id] => 0 [alias] => teo-vojkovic [link] => /tag/teo-vojkovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 367887 [name] => ministarstvo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ministarstvo [link] => /tag/ministarstvo ) [4] => stdClass Object ( [id] => 498219 [name] => građevinska dozvola [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradevinska-dozvola [link] => /tag/gradevinska-dozvola ) [5] => stdClass Object ( [id] => 712281 [name] => 22 kvadrata [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-11 09:11:29 [main_article_id] => 0 [alias] => 22-kvadrata [link] => /tag/22-kvadrata ) [6] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čestitamo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo je vrh! Na Žnjanu se lome koplja oko parcelice veličine zahoda, stvar je previše bizarna čak i za splitske pojmove [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24126953.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jakov Prkić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24126953.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24606558.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24606553.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24505925.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24164272.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24164270.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24126959.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24126945.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24126933.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/09/24564909.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Teo Vojković

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Realizacija oborinskih kanala i kolektora za područje Žnjana je "nulta faza" za realizaciju kompletnog projekta uređenja žnjanskog platoa.

"Nultom fazom" su nazvali u Banovini "Projekt odvodnje oborinskih voda šireg područja Trstenik - Radoševac" koji uključuje rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s kolektorima Žnjan zapad i Žnjan istok. Naime, ništa se ne može od arhitektonskog projekta vrijednog 35 milijuna eura izgraditi bez da se prvo ukopaju oborinski kanali. Čak se ne može ni rekonstruirati Šetnica Ivana Pavla II.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Nedavno nam je Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju kazao da se građevinska dozvola za oborinske kanale ne može izdati jer Grad nije dobio potvrdu za dokaz pravnog interesa od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za parcelu površine 22 kvadrata u vlasništvu Republike Hrvatske, iako je podnio zahtjev još u kolovozu 2022. godine.

Kako nam je tada rekao Vojković, parcela se nalazi u obuhvatu kanala Žnjan 1, ali nije u sklopu koncesije koja je dodijeljena gradskoj tvrtki "Žnjan".

---

image

Teo Vojković

Nikola Vilić/Cropix
---

Kako je upravo završeno savjetovanje koje prethodi raspisivanju javne nabave za izvođača radova, a još nema građevinske dozvole za oborinske kanale, poslali smo upite Ministarstvu i Vojkoviću što je s tom parcelom.

Odgovori koje smo dobili s obje strane su nas prilično iznenadili. Ukratko, u pitanju je rijedak slučaj iz naše administracije koja je vidjela svašta.

Iz Ministarstva tvrde da Gradu nije potrebna njihova potvrda i da Banovina može sebi sutra izdati dozvolu za izgradnju oborinskih kanala bez kojih se ne može pokrenuti žnjanski projekt. Ali, gradska vlast ne želi poslušati Ministarstvo koje im sugerira da izdaju građevinsku dozvolu bez potvrde za koju smišljaju plan kako da je se domognu.

Kao prvo, odgovor iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je bio neočekivan.

- Predmet je u statusu rješavanja, a Ministarstvo je u međuvremenu od Grada Splita zatražilo podatak koji još nije dostavljen: vodi li se pred nadležnim upravnim tijelom Grada Splita postupak povrata u odnosu na česticu za koju je podnesen zahtjev za darovanje.

Također, potrebno je naglasiti kako iz podataka kojima u ovom trenutku raspolaže Ministarstvo, proizlazi da suglasnost Republike Hrvatske kao vlasnika jedne nekretnine u obuhvatu zahvata nije nužno preduvjet za ishođenje građevinske dozvole, odnosno da se građevinska dozvola može ishoditi i bez navedene suglasnosti - poručuju iz Ministarstva.

Dakle, po ovom odgovoru Ministarstva, ispada kako Grad čitavo vrijeme bez veze od njih traži dokument bez kojeg može izdati sebi građevinsku dozvolu i prionuti izgradnji oborinskih kanala i kolektora na Žnjanu. Logično, nameću se pitanja: što se čeka u Banovini, kao i što imaju reći na ovo što kaže Ministarstvo nadležno kod postupaka izdavanja građevinskih dozvola? Pitanja smo uputili Teu Vojkoviću.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Sad je uslijedilo još veće iznenađenje. Naime, Grad ne misli poslušati Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine! Dapače, proglašavaju ih nenadležnima. Vojković tvrdi da postupak moraju voditi budući tako Zakon od njih traži, iako upravo Ministarstvo, koje inače Vladi RH i Saboru predlaže na usvajanje Zakon o gradnji i njegove izmjene, tvrdi da je to bespotreban trud.

- Grad Split kao investitor predmetnog zahvata zatražio je sve potrebne podatke od upravnih tijela nadležnih za provedbu postupaka povrata. Čak bi i nadležno Ministarstvo trebalo znati da nadležno upravno tijelo za provedbu postupaka povrata nije Gradski upravni odjel, nego Upravni odjel Županije (nekad Ured državne uprave u SDŽ).

Ovo prebacivanje loptice Ministarstva, nazad Gradu Splitu, a preko Županije naravno nije, i neće uroditi plodom, pa je Grad Split poduzeo druge korake da se pitanje riješi. Ti koraci ne podrazumijevaju izdavanje građevinske dozvole, bez Zakonom propisanog dokaza pravnog interesa, koji je u zakonom propisanoj proceduri zatražen na relaciji Grad Split od Grada Splita. Pa koliko god to može neukim strankama izgledati čudno, to je tako propisano Zakonom i tako mora biti - odgovorio nam je u polemičnom tonu Vojković.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Upitali smo ga je li Grad podnio zahtjev Ministarstvu da se daruje parcela i zašto nije dostavio traženi dokument?

- Grad je u svom zahtjevu tražio ili prijenos u vlasništvo ili vlasničku suglasnost za izdavanje građevinske dozvole. Zahtjevi Ministarstva da se dostavi dodatna dokumentacija su proslijeđeni Županiji, jer je dio tražene dokumentacije nadležnost Županijskih ureda, ali od Županije nismo dobili ono šta je traženo, pa se traže druga rješenja - odgovorio je Vojković.

Što se tiče odgovora Ministarstva oko izdavanja građevinske dozvole kojeg smo proslijedili Vojkoviću, pročelnik je utvrdio da - Ministarstvo nije nadležno i da daje paušalne procjene.

- Bez obzira na mišljenje Ministarstva, koje pogrešno prozivate nadležnim (jer u ovoj fazi procesa nije nadležno) koje u svojoj paušalnoj ocjeni, bez detaljnijeg proučavanja predmeta daje stav da nije potrebno dokazivati pravni interes na ovoj čestici, neutemeljen na činjenicama i propisima. Nenadležno mišljenje bez ikakvog učinka na proces - uvjerava nas Vojković.

Što se tiče nadležnosti Ministarstva, upitali smo pročelnika, čisto teorijski gledano, što bi bilo ako bi Grad Split kao stranka bez darovane parcele (od 22 kvadrata i bez dokaza pravnog interesa, podnio zahtjev za građevinskom dozvolom, a Upravni odjel u Banovini ga odbio, naime, tad bi se Grad mogao u drugom stupnju žaliti Ministarstvu kao nadležnoj instanci.

- Nadležnost Ministarstva u provedbi prvostupanjskih postupaka je u pravu provedbe nadzora nad zakonitošću postupanja. Predmet u prvom stupnju rješava službena osoba upravnog tijela Grada, i samostalno ocjenjuje sve činjenice i okolnosti, pa tako i ispunjenje obaveze dostave dokaza pravnog interesa. Stav Ministarstva izražen u obliku Mišljenja ili nekog drugog neformalnog oblika izražavanja, nije od značaja za postupak.

Rok prošao

Hipotetski, ukoliko bi se dogodilo da podnositelj zahtjeva bude odbijen jer referent ocijeni da nije dostavljen odgovarajući dokaz pravnog interesa, u eventualnom žalbenom postupku nadležno je Ministarstvo kao drugostupanjsko tijelo. Riskiram prejudiciranje odluke na koju nemam izvršni utjecaj, ali slutim da u predmetnom slučaju ne postoji mogućnost da se to dogodi - uvjerava nas pročelnik.

Vojković nam je poslao Zaključak od njegovog Upravnog odjela na zahtjev za građevinskom dozvolom za rekonstrukciju oborinskih kanala za priobalno područje Žnjana kojeg je podnio Grad.

No, Zaključak je izdan 30. siječnja, a u njemu referentica Upravnog odjela traži od Grada kao stranke da dostavi dokaz pravnog interesa za sve čestice u obuhvatu u roku od 15 dana, jer u suprotnom će zahtjev biti odbijen. Budući da je rok odavno istekao, upitali smo Vojkovića je li zahtjev za rekonstrukciju oborinskih kanala Radoševac i Žnjan i kolektora odbijen, s obzirom na to da do danas nije izdana građevinska dozvola?

- Da, rok po zaključku je prošao, i ne, zahtjev nije odbijen. Niti će biti odbijen - kazao nam je Vojković, dodajući kako brizi nema mjesta jer, kaže, Grad će ovaj važan projekt privesti kraju u skladu sa Zakonom i s rokovima koji neće ugroziti započetu realizaciju šireg zahvata na Žnjanu.

No, ima još jedna neobična stvar. Na Elektronskom oglasniku javne nabave, prilikom prethodnog savjetovanja za izvođenje radova, koeg je raspisao Grad Split, pojavio se Ispravak Izvedbenog projekta "Infra projekta d.o.o." za oborinske kanale.

U novoj varijanti upisane su katastarske čestice, a ova famozna čestica se ne nalazi među katastarskim česticama koje su unutar obuhvata zahvata za Kanal Žnjan 1, nego je susjedna čestica. Što je s građevinskog dozvolom pokušali smo doznati od direktora te tvrtke Gorana Marinovića, ali on nas je uputio da se obratimo Gradu.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jakov Prkić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Nikola Vilić/Cropix

Teo Vojković

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/ovo-je-vrh-na-znjanu-se-lome-koplja-oko-parcelice-velicine-zahoda-stvar-je-previse-bizarna-cak-i-za-splitske-pojmove-1280315 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7e4228fbd2190ff940805a68770e5dd95169168b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+je+vrh%21+Na+%C5%BDnjanu+se+lome+koplja+oko+parcelice+veli%C4%8Dine+zahoda%2C+stvar+je+previ%C5%A1e+bizarna+%C4%8Dak+i+za+splitske+pojmove&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fovo-je-vrh-na-znjanu-se-lome-koplja-oko-parcelice-velicine-zahoda-stvar-je-previse-bizarna-cak-i-za-splitske-pojmove-1280315 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fovo-je-vrh-na-znjanu-se-lome-koplja-oko-parcelice-velicine-zahoda-stvar-je-previse-bizarna-cak-i-za-splitske-pojmove-1280315 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čestitamo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitčestitamo

Ovo je vrh! Na Žnjanu se lome koplja oko parcelice veličine zahoda, stvar je previše bizarna čak i za splitske pojmove

Piše Sandi Vidulić
11. travnja 2023. - 09:11

Realizacija oborinskih kanala i kolektora za područje Žnjana je "nulta faza" za realizaciju kompletnog projekta uređenja žnjanskog platoa.

"Nultom fazom" su nazvali u Banovini "Projekt odvodnje oborinskih voda šireg područja Trstenik - Radoševac" koji uključuje rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s kolektorima Žnjan zapad i Žnjan istok. Naime, ništa se ne može od arhitektonskog projekta vrijednog 35 milijuna eura izgraditi bez da se prvo ukopaju oborinski kanali. Čak se ne može ni rekonstruirati Šetnica Ivana Pavla II.

Nedavno nam je Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju kazao da se građevinska dozvola za oborinske kanale ne može izdati jer Grad nije dobio potvrdu za dokaz pravnog interesa od Ministarstva...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 21:29