StoryEditorOCM
SplitZAJEDNIČKA VJEŽBA

Ovako vam to izgleda kad splitski vatrogasci dođu spašavati ljude nakon prometnih nesreća. Podijelili su fotografije

Piše Božidar Lončar
17. ožujka 2024. - 14:02

Galeriju fotografija koju imate prilike vidjeti nisu stvarni prizori s naših prometnica iako tako izgledaju. Nažalost, njih smo navikli gledati gotovo svakog dana, osobito vikendom kada izvještavamo o prometnim nesrećama diljem Hrvatske, nerijetko s fatalnim posljedicama.

Kako bi bili spremni u svakom trenutku i pomogli najviše što mogu kada dođe do takvih situacija, vatrogasci moraju uvijek biti i fizički i mentalno na najboljoj razini.

Zato Javno vatrogasna postrojba Grada Splita već godinama surađuje s kolegama iz Karlovca na zajedničkim vježbama spašavanja u prometu. Jedna od njih je napravljena baš jučer u Splitu. Nakon vježbi, splitski vatrogasci imaju prilike pokazati svoje vještine te spremu na "Rescue challenge" natjecanju u Karlovcu na kojem sudjeluju vatrogasne postrojbe iz cijele Hrvatske. Prava prilika da uz znoj i natjecateljsku atmosferu vatreni dečki razmjene iskustva i znanja, podruže se i testiraju svoje sposobnosti.

Jučerašnju vježbu su podijelili iz JVP Grada Splita uz komentar:

- Suradnji i razmjena iskustava sa Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca. Sedmeročlani rescue tim iz JVP Karlovac nas je posjetio te smo razmjenili iskustva iz područja spašavanja u prometu. Zahvaljujemo se "C.I.O.S.-u", članici "CE-ZA-R" na doniranim vozilima - naveli su iz postrojbe.

Dio fotografija možete pogledati i u našoj galeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:00