StoryEditorOCM
SplitDANICE, DANICE

Ova HDZ-ovka je mnogima digla tlak, a Jakov Prkić ju je dobro oprao: ‘Vaši su roditelji prevalili dugačak put...‘

Piše Split SD
26. siječnja 2024. - 15:51
Danica Baričević se mnogima zamjerila svojom neprimjerenom izjavom pa i Jakovu PrkićuCropix/Slobodna Dalmacija

Županijski vijećnik stranke Direkt Jakov Prkić na svom je Facebook profilu odgovorio na izjavu HDZ-ove zastupnice Danice Baričević u kojoj je kazala da svaki put kada dođe u Zagreb vidi sve veći broj "tih škurih, crnih, malih" misleći pri tome na strane radnike. 

image

Jakov Prkić

Jakov Prkić/

- Događa nam se da nemamo puno radne snage za ugostiteljstvo i događa nam se sada situacija da uvozimo jeftinu radnu snagu iz Bangladeša i Indije. Evo ja koja dođem u Zagreb, prolazim ulicom i šetam, puno je više tih škurih, crnih i malih. Mislim da se tu baš nismo dobro pripremili, da tu ima prostora da napravimo nekakvu strategiju. Ali gledajte, ako vama nema tko raditi, a njima su vam ove plaće bogovske, s obzirom na uvjete u kakvima oni žive tamo - kazala je HDZ-ovka Baričević. 

image

Danica Baričević
 

Damjan Tadić/Cropix

Jakov Prkić kazao je da on možda jest bijel i visok, ali da ne smatra da ga to čini boljim čovjekom niti mu daje pravo prosuđivati druge na temelju izgleda.

- Ti ljudi došli su u Hrvatsku potražiti priliku za bolji život. Isti razlog vjerojatno su imali i vaši roditelji kad su odlazili u Australiju. Down Under izvorni stanovnici nisu bili svijetle puti i visokog stasa, i čisto sumnjam da ste ih ikad opisivali na temelju izgleda. Sramota je da saborska zastupnica i županijska vijećnica ovakavim riječima opisuje ljude koji su, poput vaših roditelja nekad, prevalili dugačak put kako bi živjeli bolje - naglašava Prkić. 

image

Screenshot statusa

Facebook/jakov Prkić/

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:35