StoryEditorOCM
Splitdanas u 16 sati

Otac ubijenog Luke pozvao građane na prosvjed: ‘Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, osjeti bol i tugu‘

Piše SPLIT SD
28. veljače 2024. - 13:44

Ispred zgrade Županijskog suda u Splitu danas se u 16 sati održava mirni prosvjed "Danas Luka, sutra ja!" u organizaciji splitske udruge "Anđeli" zbog ubojstva Luke Bančića. 

Na N1 televiziji gostovao je Toni Bančić, otac ubijenog mladića, koji je pozvao građane da dođu na prosvjed. 

“Pozivam sve ljude da se danas pojave na prosvjedu, ne želim da se ikome više dogodi ovako nešto. Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, osjeti bol i tugu, a da se zločincu ne izreče adekvatna kazna”, poručio je otac ubijenog mladića.

Zahvalio se i svim ljudima na podršci. 

"Pomogli su mi da krenem dalje. Sva snaga i sve poruke gurnuli su mene i suprugu da ostanemo jaki i čvrsti te da se izborimo za sve što slijedi” - kazao je Bančić za N1

Podsjetimo, Luku Bančića je ovoga vikenda na pločniku ispred hotela "Corner" u ulici Mažuranićevo šetalište, u subotu u noći, nešto prije jedan sat, nakon verbalnog i fizičkog sukoba nožem u prsa ubio 31-godišnji Ante Rušić, dugogodišnji ovisnik o alkoholu i narkoticima. 

Nakon što je policija uhitila ubojicu, tijekom ispitivanja se branio šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, a za sada ga se tereti za obično ubojstvo za što bi mogao dobiti od pet do 20 godina zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:06