StoryEditor
SplitSNAGA ZAJEDNIŠTVA

Obilježena 31. godišnjica djelovanja HDZ-a u Splitu: Umjesto proslave, dogovorili uplate donacija potresom pogođenim područjima

Piše PSD.
5. siječnja 2021. - 22:56
Fb Hdz Split

Polaganjem vijenca pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, Hrvatska demokratska zajednica obilježila je 31. godišnjicu djelovanja na području grada Splita.

Utemeljitelji stranke su se na blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja 1990. okupili u hotelu "Marjan" i izabrali svoje prvo vodstvo. Uz, kako su naglasili, duboku zahvalnost prema svim utemeljiteljima HDZ-a u Splitu, u skladu s epidemiološkim stanjem i važećim mjerama, izaslanstva Gradskog odbora HDZ-a Split, predvođeno predsjednikom Vicom Mihanovićem, i Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Splitsko-dalmatinske županije, predvođeno predsjednikom Ivicom Tafrom, odala su počast prvom hrvatskom predsjedniku na splitskoj Rivi.

Također, na groblju Lovrinac prisjetili su se i zahvalili predsjednicima splitskog HDZ-a koji više nisu s nama – dr. Zvonimiru Markoviću, Anđelku Gabriću i Zvonimiru Puljiću.

– Ponosan sam na sve okupljene, kao i one koji danas nisu s nama, koji su se odazvali pozivu prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i osnovali HDZ u našem gradu, kao i na sve hrvatske branitelje zahvaljujući čijoj žrtvi danas imamo svoju slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku.

Tada smo, kao i danas, pokazali kako se Hrvatska vodi u najtežim i najizazovnijim vremenima. Zajedništvo i jedinstvo koje je sve krasilo tada posebno je potrebno danas kad se Hrvatska susreće s novim teškim izazovima, a povjerenje koje imamo kako bi predvodili naš narod kroz sve nedaće je posebna čast i najveća odgovornost – naglasio je predsjednik HDZ-a Split.

Mihanović je podsjetio da se zbog epidemiološke situacije neće održati tradicionalno svečano obilježavanje godišnjice splitskog HDZ-a te je pozvao sve nazočne da svoje doprinose uplate na poseban račun Republike Hrvatske za potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 22:11