StoryEditorOCM
SplitDOBIO VELIKU KAZNU

Nije ovo selendra, ovo je snimka iz elitnog dijela Splita! Na kamionu je ime kontroverznog poduzetnika: ‘Prodao sam ga‘

Piše Božidar Lončar
15. ožujka 2024. - 20:23

Došao rođo s kamionom i strojevima, prekopao zelenu površinu javne namjene i to uz rub zaštićene park-šume Marjan! Od livade u okruženju stabala i zelenila napravio je blatnjav teren nalik vojnom rovu. Ili bolje rečeno, prilaz za tešku mašineriju. 

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija/

Fotografije koje vidite naša čitateljica je uslikala 12. ožujka, točno iznad ulaza u Marjanski tunel iz smjera Spinuta, uz Put svete Mande. Priložila je i kratku poruku:

– Slike kamiona firme "Bešlić" parkiranog na prekopanoj zelenoj površini namijenjenoj psima poviše tunela. Vidi se hrpa šute i u pozadini kuća u renovaciji. Smatrate li da je kazna na brisaču dovoljna za sve što je napravljeno parkiranim kamionom i građevinskim vozilom? – zapitala je.

Ziđaj, ziđaj, ziđaj, ziđaj.... I previše smo puta citirali ove stihove u člancima. Više nije ni smiješno. Više naliči na jedan veliki srednji prst upućen nadležnima.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija/

Je li kazna dovoljna, provjerili smo i sami. Netko je redarstvu prijavio uništavanje površine javne namjene već prošlog tjedna. Na temelju prijave, "komunalci" su pokrenuli postupak pozivom stranke na zapisnik. Na kraju su izišli na teren 13. ožujka, ali na Mandalinskom putu nisu pronašli odgovornu osobu na licu mjesta. Unatoč tome, utvrđeno je uništavanje i parkiranje na zelenoj površini.

Kazne nisu male: za parkiranje je izrečena kazna od 260 eura, a za uništavanje 1320 eura za pravnu i 300 eura za odgovornu osobu.

Postupanje sada ide svojim slijedom: komunalno redarstvo je zadalo termin i odgovorna osoba, odnosno stranka ima dovoljno vremena da taj poziv zaprimi. Ako ne dođe, utvrđuje se prekršaj i piše obvezni prekršajni nalog.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija/

Na kamionu natpis "Bešlić", a na građevinskom stroju oznaka tvrtke "Bešlić d.o.o." s OIB-om i brojem mobitela. Zvali smo broj i javio nam se Ante Bešlić. Onaj isti Ante Bešlić koji je u veljači snimljen u verbalnom okršaju sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem kraj Ivoševićeva stana na Kruševića gumnu. Nakon cijelog događaja, Bešlić je priveden te je dobio zabranu prilaska na 50 metara Ivoševiću i kontakta s njime. Bešlić je, prema vlastitim riječima, tada bio jedan od od izvođača radova na parceli ispod tvrđave Gripe gdje su od listopada 2023. vođeni okršaji Ivoševića i investitora Igora Kraljevića oko najpoznatijeg "šalovanog" bora u Hrvatskoj pod zaštitom GUP-a, a koji su okončani padom stabla 1. veljače 2024. godine.

image

Snimljen okršaj Ante Bešlića i Bojana Ivoševića u veljači...

Screenshot/Slobodna Dalmacija

Muškarac koji se sukobio s Ivoševićem dobio zabranu približavanja na 50 metara i kontakta sa žrtvom. Pušten je kući

Najpoznatiji beton - bor noćas nestao s gradilišta na kojem se nižu incidenti. Splićani su ogorčeni: ‘Ko im šta može?‘

Evo kako je tekao razgovor.

Je li ovo vaš kamion pitamo.

– Nije – odgovorio je.

Znate li čiji su strojevi? – uporni smo.

– Ma slike su stare godinama – kazao je i onda nam odgovorio:

– To sam auto prodao ima 2 godine.

Upit smo poslali Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj i Državnom inspektoratu. Čim dobijemo odgovor, objavimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:08