stdClass Object ( [id] => 1241283 [title] => Na mjestu zapuštenog splitskog parkinga gradit će se hotel s trgovinama i javnom garažom! Iza projekta stoji tvrtka koja je istisnula Horvatinčića iz prostora u srcu Zagreba [alias] => na-mjestu-zapustenog-splitskog-parkinga-gradit-ce-se-hotel-s-trgovinama-i-javnom-garazom-iza-projekta-stoji-tvrtka-koja-je-istisnula-horvatincica-iz-prostora-u-srcu-zagreba [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Zapušteni prostor na Manušu, gdje se već prije više od dvadeset godina trebao izgraditi poslovno garažni centar, izgleda ima novog investitora. Prvi je šturu vijest o tome dao gradonačelnik Ivica Puljak na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Kada je Davor Matijević (SDP) izravno postavio vijećničko pitanje što je s tom parcelom i je li investitoru isteklo pravo građenja, Puljak se očitovao neodređeno i kratko. Rekao je da su se promijenile okolnosti, da stručne službe razmatraju idejno rješenje, uz dodatak “oni bi do kraja godine otvorili gradilište”.

Pošli smo tragom te informacije i u Sudskom registru otkrili da je bivša tvrtka “Small Mall” d.o.o., koja je “zaglavila” s investicijom, dobila nove vlasnike. U međuvremenu smo pokušali doznati od Grada o kakvoj poslovnoj ponudi je riječ, što nudi investitor, a što zauzvrat traži od Grada? Ali, u tjedan dana nismo uspjeli dobiti odgovore.

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

No, dok nadležni škrtare s informacijama, uspjeli smo nešto pronaći o poduzetnicima koji bi ulagali u prostor koji je usred grada zarastao u korov. Riječ je o tvrtki “Best in parking”, koja je u siječnju 2022. preuzela “Small Mall” d.o.o., nakon što je godinu dana ranije završen predstečajni postupak.

Iza “Best in parkinga” stoji Austrijska tvrtka “BIP RE & RED”, koja se već godinama bavi upravljanjem garažama i javnim parkiralištima. Mediji navode da imaju 168 lokacija u Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Švicarskoj, Sloveniji i Slovačkoj. Sjedište kompanije je u Beču i Milanu. U Hrvatskoj su prošle godine upravljali sa 17 garaža i parkirališta sa 6921 parkirališnim mjestom.

Brojna preuzimanja

Kod nas Austrijance zastupa tvrtka “Best in Parking”, čiji je direktor Johann Breiteneder, a prokuristi firme su Ibrica Zulfikarpašić i Alen Zulfikarpašić. U Zagrebu imaju pet garaža (Centar Branimir, Centar Kaptol, Petrinjska, Cvjetni i Sky Office) kojima upravljaju, kao i parkiralištem u Palmotićevoj. U ostatku Hrvatske drže po četiri objekta u Rijeci i Varaždinu, dva u Šibeniku te po jedan u Dubrovniku, Đurđevcu i Ludbregu.

Preuzeli su nekoliko tvrtki u Zagrebu i Varaždinu koje se bave naplatom i kontrolom parkiranja i “ticketingom”. Možda najznačajnije preuzimanje izveli su na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Tamo su 2019. kupili od Tomislava Horvatinčića jednu od najvećih i najisplativijih garaža, onu u Centru Cvjetni, a istisnuli su ga iz poslovnih prostora na prvom katu.

U Rijeci su u rujnu 2022. potpisali ugovor po kojem će Best in parking za nešto više od 85 milijuna kuna na Žabici izgraditi kolodvor i garažu od 800 parkirnih mjesta.

Preuzimanjem tvrtke “Small Mall”, jedne u nizu od sumnjivih firmi koje su najavljivale izgradnju poslovno-garažnog centra na Manušu, “Best in parking” su preuzeli veliki poslovni gubitak ove propale tvrtke. Prema Sudskom registru gubitak Small Malla za 2021. iznosio je čak 62,9 milijuna kuna.

Isplati li se ulaziti u posao koji u startu ima tolike troškove, upitali smo odvjetnika Ibricu Zulfikarpašića, jednog od prokurista Small Malla.

- Naša firma radi na puno lokacija i mislim da su sve do jedne pozitivne. Da ne mislimo da će i ovdje biti pozitivan rezultat, sumnjam da bismo ušli u ovu priču - uvjeren je predstavnik tvrtke ulagača u splitski projekt, koji kaže da u ovom gradu nemaju trenutno nijedan drugi projekt.

Projekt studija 3LHD

Premda se uglavnom bave garažama i parkiralištima, na Manušu ne bi gradili samo garaže. Tvrtka bi nastavila projekt koji nisu izveli njihovi prethodnici - hotelsko-trgovačko-garažni centar bi projektirao zagrebački arhitektonski studio 3LHD.

- Naš rad i rad naših arhitekata na projektu je još u tijeku, tako da mislim da je za sada, a bez završne verzije projekta i dozvola za građenje (lokacijska i/ili građevinska dozvola), bolje ne davati preciznije odgovore, jer su i promjene još moguće. U svakom slučaju (kao i u svim projektima koje razvijamo) poštivat ćemo sve mjerodavne propise, uvijek i bez iznimke. Koliko znam, podzemna garaža će biti javna s oko 500 parkirnih mjesta, a za ostale dijelove građevine za sada ne mogu dati preciznije informacije. No, idemo u smjeru manjeg dijela za trgovinu i hotelskog sadržaja višeg ranga - kaže Zulfikarpašić.

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Dodaje da bi Grad imao koristi od realizacije ovog projekta jer bi se njime riješila zapuštena parcela u centru grada, dobila javna garaža koja treba pomoći dijelu prometnih problema Splita, bili bi plaćeni doprinosi i troškovi vezani za građenje, uredio bi se grad kroz vrhunsku arhitekturu, otvorila nova radna mjesta, dobili novi hotelski i ugostiteljski sadržaji visoke kategorije.

Šutnja u Banovini

Zanimljivo je da oko situacije s parcelom na Manušu, koja je većinom gradsko vlasništvo, a već dugo je sramotno neuređeni prostor na ulazu u povijesnu jezgru, gdje je stanarima već sedam godina oduzeto pravo na parking, a ništa se ne događa, ova gradska vlast ne želi izlaziti u javnost.

A dok su bili oporba i aktivisti koji su sada na vlasti, nisu se mogla izbrojiti njihova priopćenja. Gradonačelnik Ivica Puljak je rekao nekoliko riječi tek kao odgovor na vijećničko pitanje Matijevića. Na novinarsko pitanje koje smo uputili iz Ureda Grada nisu odgovorili. Ista šutnja nas je dočekala pred godinu dana, kad smo u studenome prošle godine poslali pitanje dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću što će biti s velikom parcelom na Manušu, on tada nije dao nikakvu izjavu.

---

Tko su investitori?

Puno kontroverzi o načinu dobivanja poslova u Hrvatskoj

Braća Zulfikarpašić, njihova bivša tvrtka "Parkcom" i tvrtka "Best in parking" ostvarili su strelovit uspon u poslu s parkinzima u Hrvatskoj, ali u nekim mjestima nisu bili oduševljeni preuzimanjima parkirališta i garaža.

"Dubrovački list" i "Dubrovački dnevnik" su pisali 2018. da je garaža na Ilijinoj glavici preuzeta preko javne dražbe zbog dugovanja od 170 milijuna firmi ovrhovoditelju "Travel Boutique Croatia" koju je osnovao "Best in parking". Pisalo se da su vijećnici o svemu malo znali.

Ranija tvrtka koju je jedan od braće Zulfikarpašić, Alen, vodio, zvala se "Parkcom". Oni su upravljali Garažom i parkinzima u Zadru, o čemu je pisala Slobodna Dalmacija.

Tamo je izazvalo kontroverze što s više od tisuću parkirnih mjesta u javnim garažama na Relji i TIZ-u neće upravljati, kao što su iz gradske uprave tvrdili, gradsko poduzeće "Obale i lučice", već zagrebačka tvrtka "Parkcom".

"Slobodna" je 2008. pisala da je "Parkcom" u manje od dvije godine postojanja dobio unosne koncesije za parkiranje u čak devet hrvatskih gradova – Zadru, Sisku, Novoj Gradiški, Kutini, Rogoznici, Pločama, Pakracu, Veloj Luci, gdje su na vlasti ili HDZ ili njihovi koalicijski partneri.

O tvrtki "Parkcom" kritički je pisala i Makarska kronika:

- Scenarij je, pak, svugdje bio isti – na osnovi odluka Gradskog vijeća gradski parkinzi i javne garaže prepuštani su "Parkcomu" u koncesiju. I dok bi tvrtka uredno uzimala profit od naplate parkinga, istovremeno bi zaostajala s isplatom naknade za koncesiju gradu koji su ‘zaposjeli‘.

S obzirom na to da se o aferama vezanim za tvrtku "Parkcom" javno pisalo, pogotovo u slučaju Ploča i Pakraca koji su krajem 2008. godine tražili raskid ugovora, kao i u slučaju Rogoznice, gdje je održan javni prosvjed nakon što je odlučeno cijeli javni parking prepustiti "Parkcomu", postavlja se pitanje – kako je moguće da je makarskom gradonačelniku i njegovim suradnicima moglo pasti na pamet pokušati progurati odluku o davanju makarskog parkinga u koncesiju spomenutoj tvrtki? - pitala se Makarska kronika.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => REVOLUCIJA NA MANUŠU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => REVOLUCIJA NA MANUŠU 2 0 5416 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-15 14:38:45 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-11-16 17:52:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-11-16 17:52:20 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10925 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Na mjestu zapuštenog splitskog parkinga gradit će se hotel s trgovinama i javnom garažom! Iza projekta stoji tvrtka koja je istisnula Horvatinčića iz prostora u srcu Zagreba [metakey] => Manuš, Small Mall, ibrica i alen zulfikarpašić, best in parking, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/15\/11097961.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/11097964.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/11097951.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/15\/11097978.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1281","hd_11097961_1920.jpg":"1920x1080","k_11097961_1280.jpg":"1280x1280","k_11097961_1024.jpg":"1024x1024","k_11097961_640.jpg":"640x640","k_11097961_480.jpg":"480x480","k_11097961_340.jpg":"340x340","k_11097961_220.jpg":"220x220","o_11097961_1280.jpg":"1280x854","o_11097961_1024.jpg":"1024x683","o_11097961_640.jpg":"640x427","o_11097961_480.jpg":"480x320","o_11097961_340.jpg":"340x226","o_11097961_220.jpg":"220x146","h_11097961_1280.jpg":"1280x854","h_11097961_1024.jpg":"1024x683","h_11097961_640.jpg":"640x427","h_11097961_480.jpg":"480x320","h_11097961_340.jpg":"340x227","h_11097961_220.jpg":"220x147","pp_11097961_1280.jpg":"1280x1628","pp_11097961_1024.jpg":"1024x1303","pp_11097961_640.jpg":"640x814","pp_11097961_480.jpg":"480x611","pp_11097961_340.jpg":"340x432","pp_11097961_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_11097964_1920.jpg":"1920x1080","k_11097964_1280.jpg":"1280x1280","k_11097964_1024.jpg":"1024x1024","k_11097964_640.jpg":"640x640","k_11097964_480.jpg":"480x480","k_11097964_340.jpg":"340x340","k_11097964_220.jpg":"220x220","o_11097964_1280.jpg":"1280x854","o_11097964_1024.jpg":"1024x683","o_11097964_640.jpg":"640x427","o_11097964_480.jpg":"480x320","o_11097964_340.jpg":"340x226","o_11097964_220.jpg":"220x146","h_11097964_1280.jpg":"1280x854","h_11097964_1024.jpg":"1024x683","h_11097964_640.jpg":"640x427","h_11097964_480.jpg":"480x320","h_11097964_340.jpg":"340x227","h_11097964_220.jpg":"220x147","pp_11097964_1280.jpg":"1280x1628","pp_11097964_1024.jpg":"1024x1303","pp_11097964_640.jpg":"640x814","pp_11097964_480.jpg":"480x611","pp_11097964_340.jpg":"340x432","pp_11097964_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_11097951_1920.jpg":"1920x1080","k_11097951_1280.jpg":"1280x1280","k_11097951_1024.jpg":"1024x1024","k_11097951_640.jpg":"640x640","k_11097951_480.jpg":"480x480","k_11097951_340.jpg":"340x340","k_11097951_220.jpg":"220x220","o_11097951_1280.jpg":"1280x854","o_11097951_1024.jpg":"1024x683","o_11097951_640.jpg":"640x427","o_11097951_480.jpg":"480x320","o_11097951_340.jpg":"340x226","o_11097951_220.jpg":"220x146","h_11097951_1280.jpg":"1280x854","h_11097951_1024.jpg":"1024x683","h_11097951_640.jpg":"640x427","h_11097951_480.jpg":"480x320","h_11097951_340.jpg":"340x227","h_11097951_220.jpg":"220x147","pp_11097951_1280.jpg":"1280x1628","pp_11097951_1024.jpg":"1024x1303","pp_11097951_640.jpg":"640x814","pp_11097951_480.jpg":"480x611","pp_11097951_340.jpg":"340x432","pp_11097951_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_11097978_1920.jpg":"1920x1080","k_11097978_1280.jpg":"1280x1280","k_11097978_1024.jpg":"1024x1024","k_11097978_640.jpg":"640x640","k_11097978_480.jpg":"480x480","k_11097978_340.jpg":"340x340","k_11097978_220.jpg":"220x220","o_11097978_1280.jpg":"1280x854","o_11097978_1024.jpg":"1024x683","o_11097978_640.jpg":"640x427","o_11097978_480.jpg":"480x320","o_11097978_340.jpg":"340x226","o_11097978_220.jpg":"220x146","h_11097978_1280.jpg":"1280x854","h_11097978_1024.jpg":"1024x683","h_11097978_640.jpg":"640x427","h_11097978_480.jpg":"480x320","h_11097978_340.jpg":"340x227","h_11097978_220.jpg":"220x147","pp_11097978_1280.jpg":"1280x1628","pp_11097978_1024.jpg":"1024x1303","pp_11097978_640.jpg":"640x814","pp_11097978_480.jpg":"480x611","pp_11097978_340.jpg":"340x432","pp_11097978_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7453294 Threads: 5 Questions: 1534235628 Slow queries: 4665254 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110750694 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/na-mjestu-zapustenog-splitskog-parkinga-gradit-ce-se-hotel-s-trgovinama-i-javnom-garazom-iza-projekta-stoji-tvrtka-koja-je-istisnula-horvatincica-iz-prostora-u-srcu-zagreba-1241283 [printLink] => /split/na-mjestu-zapustenog-splitskog-parkinga-gradit-ce-se-hotel-s-trgovinama-i-javnom-garazom-iza-projekta-stoji-tvrtka-koja-je-istisnula-horvatincica-iz-prostora-u-srcu-zagreba-1241283?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679291 [name] => Manuš [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => manus [link] => /tag/manus ) [1] => stdClass Object ( [id] => 238790 [name] => Small Mall [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => small-mall [link] => /tag/small-mall ) [2] => stdClass Object ( [id] => 697293 [name] => ibrica i alen zulfikarpašić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-16 18:52:38 [main_article_id] => 0 [alias] => ibrica-i-alen-zulfikarpasic [link] => /tag/ibrica-i-alen-zulfikarpasic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 666896 [name] => best in parking [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-11 18:29:34 [main_article_id] => 0 [alias] => best-in-parking [link] => /tag/best-in-parking ) [4] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => REVOLUCIJA NA MANUŠU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na mjestu zapuštenog splitskog parkinga gradit će se hotel s trgovinama i javnom garažom! Iza projekta stoji tvrtka koja je istisnula Horvatinčića iz prostora u srcu Zagreba [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/11097961.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Paun Paunović/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/11097961.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/11097964.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/11097951.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/15/11097978.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Zapušteni prostor na Manušu, gdje se već prije više od dvadeset godina trebao izgraditi poslovno garažni centar, izgleda ima novog investitora. Prvi je šturu vijest o tome dao gradonačelnik Ivica Puljak na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Kada je Davor Matijević (SDP) izravno postavio vijećničko pitanje što je s tom parcelom i je li investitoru isteklo pravo građenja, Puljak se očitovao neodređeno i kratko. Rekao je da su se promijenile okolnosti, da stručne službe razmatraju idejno rješenje, uz dodatak “oni bi do kraja godine otvorili gradilište”.

Pošli smo tragom te informacije i u Sudskom registru otkrili da je bivša tvrtka “Small Mall” d.o.o., koja je “zaglavila” s investicijom, dobila nove vlasnike. U međuvremenu smo pokušali doznati od Grada o kakvoj poslovnoj ponudi je riječ, što nudi investitor, a što zauzvrat traži od Grada? Ali, u tjedan dana nismo uspjeli dobiti odgovore.

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

No, dok nadležni škrtare s informacijama, uspjeli smo nešto pronaći o poduzetnicima koji bi ulagali u prostor koji je usred grada zarastao u korov. Riječ je o tvrtki “Best in parking”, koja je u siječnju 2022. preuzela “Small Mall” d.o.o., nakon što je godinu dana ranije završen predstečajni postupak.

Iza “Best in parkinga” stoji Austrijska tvrtka “BIP RE & RED”, koja se već godinama bavi upravljanjem garažama i javnim parkiralištima. Mediji navode da imaju 168 lokacija u Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Švicarskoj, Sloveniji i Slovačkoj. Sjedište kompanije je u Beču i Milanu. U Hrvatskoj su prošle godine upravljali sa 17 garaža i parkirališta sa 6921 parkirališnim mjestom.

Brojna preuzimanja

Kod nas Austrijance zastupa tvrtka “Best in Parking”, čiji je direktor Johann Breiteneder, a prokuristi firme su Ibrica Zulfikarpašić i Alen Zulfikarpašić. U Zagrebu imaju pet garaža (Centar Branimir, Centar Kaptol, Petrinjska, Cvjetni i Sky Office) kojima upravljaju, kao i parkiralištem u Palmotićevoj. U ostatku Hrvatske drže po četiri objekta u Rijeci i Varaždinu, dva u Šibeniku te po jedan u Dubrovniku, Đurđevcu i Ludbregu.

Preuzeli su nekoliko tvrtki u Zagrebu i Varaždinu koje se bave naplatom i kontrolom parkiranja i “ticketingom”. Možda najznačajnije preuzimanje izveli su na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Tamo su 2019. kupili od Tomislava Horvatinčića jednu od najvećih i najisplativijih garaža, onu u Centru Cvjetni, a istisnuli su ga iz poslovnih prostora na prvom katu.

U Rijeci su u rujnu 2022. potpisali ugovor po kojem će Best in parking za nešto više od 85 milijuna kuna na Žabici izgraditi kolodvor i garažu od 800 parkirnih mjesta.

Preuzimanjem tvrtke “Small Mall”, jedne u nizu od sumnjivih firmi koje su najavljivale izgradnju poslovno-garažnog centra na Manušu, “Best in parking” su preuzeli veliki poslovni gubitak ove propale tvrtke. Prema Sudskom registru gubitak Small Malla za 2021. iznosio je čak 62,9 milijuna kuna.

Isplati li se ulaziti u posao koji u startu ima tolike troškove, upitali smo odvjetnika Ibricu Zulfikarpašića, jednog od prokurista Small Malla.

- Naša firma radi na puno lokacija i mislim da su sve do jedne pozitivne. Da ne mislimo da će i ovdje biti pozitivan rezultat, sumnjam da bismo ušli u ovu priču - uvjeren je predstavnik tvrtke ulagača u splitski projekt, koji kaže da u ovom gradu nemaju trenutno nijedan drugi projekt.

Projekt studija 3LHD

Premda se uglavnom bave garažama i parkiralištima, na Manušu ne bi gradili samo garaže. Tvrtka bi nastavila projekt koji nisu izveli njihovi prethodnici - hotelsko-trgovačko-garažni centar bi projektirao zagrebački arhitektonski studio 3LHD.

- Naš rad i rad naših arhitekata na projektu je još u tijeku, tako da mislim da je za sada, a bez završne verzije projekta i dozvola za građenje (lokacijska i/ili građevinska dozvola), bolje ne davati preciznije odgovore, jer su i promjene još moguće. U svakom slučaju (kao i u svim projektima koje razvijamo) poštivat ćemo sve mjerodavne propise, uvijek i bez iznimke. Koliko znam, podzemna garaža će biti javna s oko 500 parkirnih mjesta, a za ostale dijelove građevine za sada ne mogu dati preciznije informacije. No, idemo u smjeru manjeg dijela za trgovinu i hotelskog sadržaja višeg ranga - kaže Zulfikarpašić.

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Dodaje da bi Grad imao koristi od realizacije ovog projekta jer bi se njime riješila zapuštena parcela u centru grada, dobila javna garaža koja treba pomoći dijelu prometnih problema Splita, bili bi plaćeni doprinosi i troškovi vezani za građenje, uredio bi se grad kroz vrhunsku arhitekturu, otvorila nova radna mjesta, dobili novi hotelski i ugostiteljski sadržaji visoke kategorije.

Šutnja u Banovini

Zanimljivo je da oko situacije s parcelom na Manušu, koja je većinom gradsko vlasništvo, a već dugo je sramotno neuređeni prostor na ulazu u povijesnu jezgru, gdje je stanarima već sedam godina oduzeto pravo na parking, a ništa se ne događa, ova gradska vlast ne želi izlaziti u javnost.

A dok su bili oporba i aktivisti koji su sada na vlasti, nisu se mogla izbrojiti njihova priopćenja. Gradonačelnik Ivica Puljak je rekao nekoliko riječi tek kao odgovor na vijećničko pitanje Matijevića. Na novinarsko pitanje koje smo uputili iz Ureda Grada nisu odgovorili. Ista šutnja nas je dočekala pred godinu dana, kad smo u studenome prošle godine poslali pitanje dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću što će biti s velikom parcelom na Manušu, on tada nije dao nikakvu izjavu.

---

Tko su investitori?

Puno kontroverzi o načinu dobivanja poslova u Hrvatskoj

Braća Zulfikarpašić, njihova bivša tvrtka "Parkcom" i tvrtka "Best in parking" ostvarili su strelovit uspon u poslu s parkinzima u Hrvatskoj, ali u nekim mjestima nisu bili oduševljeni preuzimanjima parkirališta i garaža.

"Dubrovački list" i "Dubrovački dnevnik" su pisali 2018. da je garaža na Ilijinoj glavici preuzeta preko javne dražbe zbog dugovanja od 170 milijuna firmi ovrhovoditelju "Travel Boutique Croatia" koju je osnovao "Best in parking". Pisalo se da su vijećnici o svemu malo znali.

Ranija tvrtka koju je jedan od braće Zulfikarpašić, Alen, vodio, zvala se "Parkcom". Oni su upravljali Garažom i parkinzima u Zadru, o čemu je pisala Slobodna Dalmacija.

Tamo je izazvalo kontroverze što s više od tisuću parkirnih mjesta u javnim garažama na Relji i TIZ-u neće upravljati, kao što su iz gradske uprave tvrdili, gradsko poduzeće "Obale i lučice", već zagrebačka tvrtka "Parkcom".

"Slobodna" je 2008. pisala da je "Parkcom" u manje od dvije godine postojanja dobio unosne koncesije za parkiranje u čak devet hrvatskih gradova – Zadru, Sisku, Novoj Gradiški, Kutini, Rogoznici, Pločama, Pakracu, Veloj Luci, gdje su na vlasti ili HDZ ili njihovi koalicijski partneri.

O tvrtki "Parkcom" kritički je pisala i Makarska kronika:

- Scenarij je, pak, svugdje bio isti – na osnovi odluka Gradskog vijeća gradski parkinzi i javne garaže prepuštani su "Parkcomu" u koncesiju. I dok bi tvrtka uredno uzimala profit od naplate parkinga, istovremeno bi zaostajala s isplatom naknade za koncesiju gradu koji su ‘zaposjeli‘.

S obzirom na to da se o aferama vezanim za tvrtku "Parkcom" javno pisalo, pogotovo u slučaju Ploča i Pakraca koji su krajem 2008. godine tražili raskid ugovora, kao i u slučaju Rogoznice, gdje je održan javni prosvjed nakon što je odlučeno cijeli javni parking prepustiti "Parkcomu", postavlja se pitanje – kako je moguće da je makarskom gradonačelniku i njegovim suradnicima moglo pasti na pamet pokušati progurati odluku o davanju makarskog parkinga u koncesiju spomenutoj tvrtki? - pitala se Makarska kronika.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/na-mjestu-zapustenog-splitskog-parkinga-gradit-ce-se-hotel-s-trgovinama-i-javnom-garazom-iza-projekta-stoji-tvrtka-koja-je-istisnula-horvatincica-iz-prostora-u-srcu-zagreba-1241283 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1d6c18ca933c4715b6a3ace3b5110a5894d3a3bd [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+mjestu+zapu%C5%A1tenog+splitskog+parkinga+gradit+%C4%87e+se+hotel+s+trgovinama+i+javnom+gara%C5%BEom%21+Iza+projekta+stoji+tvrtka+koja+je+istisnula+Horvatin%C4%8Di%C4%87a+iz+prostora+u+srcu+Zagreba&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fna-mjestu-zapustenog-splitskog-parkinga-gradit-ce-se-hotel-s-trgovinama-i-javnom-garazom-iza-projekta-stoji-tvrtka-koja-je-istisnula-horvatincica-iz-prostora-u-srcu-zagreba-1241283 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fna-mjestu-zapustenog-splitskog-parkinga-gradit-ce-se-hotel-s-trgovinama-i-javnom-garazom-iza-projekta-stoji-tvrtka-koja-je-istisnula-horvatincica-iz-prostora-u-srcu-zagreba-1241283 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => REVOLUCIJA NA MANUŠU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitREVOLUCIJA NA MANUŠU

Na mjestu zapuštenog splitskog parkinga gradit će se hotel s trgovinama i javnom garažom! Iza projekta stoji tvrtka koja je istisnula Horvatinčića iz prostora u srcu Zagreba

Piše Sandi Vidulić
16. studenog 2022. - 18:52

Zapušteni prostor na Manušu, gdje se već prije više od dvadeset godina trebao izgraditi poslovno garažni centar, izgleda ima novog investitora. Prvi je šturu vijest o tome dao gradonačelnik Ivica Puljak na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Kada je Davor Matijević (SDP) izravno postavio vijećničko pitanje što je s tom parcelom i je li investitoru isteklo pravo građenja, Puljak se očitovao neodređeno i kratko. Rekao je da su se promijenile okolnosti, da stručne službe razmatraju idejno rješenje, uz dodatak “oni bi do kraja godine otvorili gradilište”.

Pošli smo tragom te informacije i u Sudskom registru otkrili da je bivša tvrtka “Small Mall” d.o.o., koja je “zaglavila” s investicijom, dobila nove vlasnike. U međuvremenu smo pokušali doznati od Grada o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 15:37