StoryEditorOCM
Splitstravičan slučaj

Mladić napadnut kod splitskog Velveta nije više u komi! Obitelj žrtve: Sve se vidi na snimci koju je objavila ‘Slobodna‘

Piše Božidar Lončar
15. travnja 2024. - 19:27

Od 6. travnja 23-godišnjak napadnut i teško ozlijeđen ispred noćnog kluba ”Velvet” oko 3:30 ujutro bori se za život u splitskoj bolnici, a za što se sumnjiči pet osoba, jedan punoljetnik i četiri maloljetnika, među kojima je i 17-godišnji sin Slobodana Marendića koji je zbog čitavog slučaja podnio ostavku s mjesta načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Malo lijepih vijesti danas ipak stižu iz splitske bolnice. Kako su nam iz KBC-a odgovorili, 23-godišnjak je pri punoj svijesti i punom kontaktu, no i dalje je u životnoj opasnosti. Liječi se na Jedinici intenzivnog liječenja Klinke za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnog liječenja i o daljnjem tijeku oporavka još se ne mogu davati prognoze, dodaju u bolnici.

image

Nadzorna kamera

Screenshot/Slobodna Dalmacija

Uspjeli smo stupiti u kontakt s članom obitelji napadnutog 23-godišnjaka koji nam je kazao kako je dijete bolje, no dalje sve prepuštaju liječnicima:

- Probudio se, to je ono što mogu reći, procjene su na liječnicima. Nisam s djetetom ništa uspjela iskomunicirati vezano za ovaj događaj. Iz videosnimke je sve jasno, upitno je što se prije i kako dogodilo. To policija najbolje zna, svjedoci su kazali što znaju, a to nama kao obitelji i nije bitno. Važno je ono što se vidi na videosnimci koju je objavila Slobodna Dalmacija pri čemu će Vaša objava nama biti dokaz da neslužbene informacije o sukobu dviju grupa nemaju uporište. Iz videosnimke se jasno vidi što se dogodilo.

image

Videsnimka napada...

Screenshot/Slobodna Dalmacija

Na snimci se vidi njih šest, koliko smo ih pobrojali, kako kreću na njega i udaraju ga dok nije dobio udarac od kojeg beživotan pada na pod i potom dobiva još jedan udarac. Ne moram niti reći koliko je snimka bila potresna za cijelu obitelj -  kazao nam je član obitelji koji zbog stanja 23-godišnjaka kao i tijeka istrage ne smije dalje ništa govoriti.

Snimku o kojoj govori obitelj pogledajte na ovoj poveznici: 

‘Slobodna‘ u posjedu brutalne snimke: ovo je posljednjih 19 sekundi obračuna u koji je umiješan i sin bivšeg šefa PU SD

U bolnici su nakon napada 23-godišnjaku utvrdili tešku traumu mozga, prijelom baze lubanje i puknuće kosti lubanje s unutarnjim krvarenjem dok su petorica navodnih napadača završili u istražnom zatvoru. U rasvjetljavanju događaja od ključne je važnosti bila videosnimka kao i iscrpni istraživački članci objavljeni od strane novinara ”Slobodne Dalmacije” Vladimira Urukala.

image

Nadzorna kamera

Screenshot/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:58