StoryEditorOCM
SplitSPLITSKA TIRAMOLA

Mladi umjetnici ‘okupirali‘ Marmontovu na otvorenju poznate izložba fotografija. Najmlađoj autorici tek je 11 godina...

Piše Frano Kiso
15. prosinca 2023. - 21:20

U petak je svečano otvorena "Splitska tiramola", tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih fotografkinja i fotografa koja ove godine slavi punoljetnost. Galerija Fotokluba Split bila je puna mladih umjetnika koji su ovim putem dobili jedinstvenu priliku da svoje radove predstave splitskoj javnosti.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Jedini uvjeti da vam fotografija bude ovdje su da na dan otvaranja izložbe imate manje od 30 godina i da su fotografije nastale u Splitu - rekla nam je Maja Prgomet, organizatorica ispred Udruge za promociju kulture mladih "Splitski portal".

Ove godine se odazvalo 62 autora i autorica, a postavljeno je 76 fotografija od 44 odabranih izlagača, među kojima je i Zana Stevović koja ima tek - 11 godina!

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

- Iznimna mi je čast ovdje izlagati sa svim ovim talentiranim ljudima - govori Mario Mehuljić, samouki autor fotografija "Pipi ljetno društvo" i "Starinada".

Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je Darko Škrobonja, mladi splitski multimedijalni umjetnik i fotograf, a cijelu priču je zaokružila i lijepa humanitarna nota. Naime, fotografije koje su odabrane za postav izložbe prodavat će se na humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge "MoSt", na splitskoj Rivi 16. prosinca.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

- Sutra ćemo prodavati naše fotografije i nadam se da ćemo pomoći što više ljudi - iskreno nam je rekla Lana Vukas, srednjoškolka koja je ovim putem otkrila da se želi u budućnosti posvetiti fotografiji bez obzira na brojne izazove u umjetničkom svijetu.

image


 

Božidar Vukičević/Cropix

Tiramolu možete posjetiti sve do 5. siječnja u radnom vremenu Galerije fotografije Fotokluba Split i pogledati kako grad vide naši mladi umjetnici kroz svoj precizni objektiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:17