StoryEditorOCM
Splitpala je odluka

Miroslav Delić više nije na čelu splitskog Prometa! Skupština odabrala novog direktora, blizak je dogradonačelniku

Piše Gabrijela Radanović
28. lipnja 2023. - 14:07

Stanko Sapunar je novi direktor "Prometa". Njegov izbor potvrdila je Skupština tvrtke javnog gradskog prijevoznika koja se održala danas u podne.

Nakon uspješne četiri godine na toj poziciji, Miroslav Delić napušta "Promet".

Kako smo već pisali, Sapunar je djelatnik HEP-a i blizak je dogradonačelniku Antoniju Kuzmaniću.

Prije nego li je Stanko Sapunar bio u igri, izvjesni kandidat bio je Marko Bartulić, bivši direktor "Split parkinga" koji je donedavno u kuloarima dobro kotirao kao nasljednik Miroslava Delića na čelu splitskog javnog prijevoznika. Međutim, prema informacijama koje smo dobili od zamjenika gradonačelnika Antonija Kuzmanića odustao je iz osobnih razloga od sudjelovanja u natječaju prije otvaranja prijava i provjere dokumentacije.

Miroslav Delić, s druge strane, po svoj će prilici postati novi direktor "Vodovoda i kanalizacije", a njega bi 7. srpnja trebala potvrditi Skupština te tvrtke.

Podsjetimo, na natječaj za prvog čovjeka ViK-a stigle su, osim Delićeve, molbe za posao od Mate Mijoča, Božidara Čapalije, Stanka Sapunara, Ane Vranješ i Siniše Drobca.

Već smo naveli kako su se natječaji za čelna mjesta obiju tvrtki provodili istovremeno, a svi razgovori s kandidatima su završeni.

Pala je i prva odluka Skupštine da se cijela priča i službeno završi u "Prometu", a čeka još samo potvrda iz "Vodovoda i kanalizacije", nakon čega će nova lica stupiti na dužnost.

Natječajni postupak za odabir direktora "Vodovoda i kanalizacije" provodi ta tvrtka, dok su prijave kandidata za direktora "Prometa" upućene Gradu Splitu, gdje je komisija provjerila zaprimljenu dokumentaciju i obavila razgovor s kandidatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:17