StoryEditorOCM
SplitVRUĆA TEMA

Matijević prije sjednice o Small Mallu: Tražimo jasan stav službi može li se ukinuti pravo građenja, a ne Ivoševićev

Piše Split SD
18. svibnja 2023. - 09:22
Split, 160223. 9. sjednica Gradskog vijeca Grada Splita. Na fotografiji: Davor Matijevic.Josko Supic/Cropix/Cropix

Davor Matijević, SDP-ov vijećnik je prije sjednice održao konferenciju za novinare o problemu s projektom Small Mall.

- Tražimo jasan stav imamo li mogućnosti ukinuti pravo građenja, koliko će biti parkirnih mjesta, po kojoj cijeni, ostajemo li bez parkinga u Vukovarskoj koji je zelena površina gdje je 101 mjesto.

Ne želim da Bojan Ivošević tumači nama pravno značenje već pravne službe. Tražimo u roku od 10 dana da se dostavi pisanim putem njihovo pravno mišljenje.

Pravna služba izgubila je 92 posto slučajeva. Ivo Baldasar je potpisao ništetan ugovor kojeg nije izglasalo Gradsko vijeće. Grad ima dobre argumente da ukine prvo građenja. Tražimo potpis onoga tko stoji iza tog mišljenja, to je minimum.

Ovdje je riječ je o Relkovićevim spinovima - Ivica Puljak nije kriv za ništa što se dogodilo do 2023., ali od sada je njegova odgovoronost.

Kaže kako sam treba odlučiti je li na strani investitora ili grada i građana te da svaka politička opcija koja nije spremna stati na stranu interesa grada nema što ovdje raditi.

- Je li želimo da stanari plaćaju mjesečnu kartu kao u Zagrebu? Je li to stvarno interes građana da investitor gradi objekte za svoje interese?

Ja ne žeim ni razgovorati ni pregovarati sa stranama. Gradonačelnik Miroslav Buličić je 2003. prodao etaže za male novce, GUP je izuzeo lokaciju da ne mora prolaziti kroz natječaj, 2015. Baldasar prebacuje pravo građenja na drugi pravni objekt. Nema potrebe za povišenim tonovima s gradonačelnikom, ako Grad stvarno nema nikakve šanse, ja ću prvi reći okej, sve u redu - kazao je Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:58