StoryEditorOCM
Splitmomku se žuri

Maloljetnik želi kupiti auto i sam vježbati vožnju prije polaganja, ali nešto ga muči. ‘Pa tako svi u Splitu rade!‘

Piše SPLIT SD
4. svibnja 2023. - 08:44

Jeste li vi vježbali vožnju prije polaska u autoškolu?

Vjerojatno je to najveća greška koju novi vozač može napraviti, jer će od samog početka steći neke pogrešne navike koje bi instruktor inače na vrijeme ispravio ili prevenirao. Kao što je štednja goriva tako što se nizbrdicom spuštate u leru, i slično…

No, poprilično nas je čulo za priče onih koji bi svojim automobilom stigli na polaganje vozačkog ispita, što vas danas može puno koštati, ako vas uhvati policija.

Zato je, u današnjim vremenima kada je zakon puno stroži po tom pitanju, iznimno zanimljivu raspravu izazvalo pitanje korisnika Reddita. Preciznije rečeno, riječ je o dva pitanja:

- Zna li itko smije li se tamo parkirati auto bez da mi ga pauk digne ili ako možda znate neko drugo mjesto? Backstory: Imam 17 godina i želim kupiti auto za učit se voziti prije polaganja i zanima me bi li ga mogao tamo ostaviti bez da mi ga dignu i odvezu - napisao je mladić.

U komentarima su mu pokušali dočarati koliko je pogrešno to što planira napraviti te kako bi, u slučaju da ga policija registrira u vožnji bez dozvole, mogao neko vrijeme ostati bez mogućnosti polaganja vozačkog ispita i opterećen popriličnom visinom kazne. 

Drugi korisnicu su mu davali savjete gdje je bolje parkirati automobil za učenje vožnje po gradu(?!), dok mu je jedan prisnažio ideju kazavši kako svi u Splitu uče voziti automobil prije polaska u autoškolu. Bez detaljnijih provjera možemo kazati kako je takva izjava potpuno pogrešna kao i sama ideja da po gradskim ulicama u društvu nestručne osobe pokušavate naučiti voziti. Upravo tome služi autoškola…

Cijelu raspravu možete pročitati OVDJE.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:36