StoryEditorOCM
SplitPOLUPANI LONČIĆI

Ljudi iz ovog kvarta pitaju se je li administracija baš toliko nesposobna: ‘Ista greška događa se već na par izbora‘

Piše Božidar Lončar
14. travnja 2024. - 12:33

Ministarstvo pravosuđa i uprave je Splićaninu, koji nam se požalio, poslalo točno mjesto, ali ne i adresu biračkog mjesta. Veli da je dobio poruku putem e-građanina u kojoj je navedeno kako je njegovo biračko mjesto Zgrada Stanouprave na adresi Put Skalica 18.

- Zgrada Stanouprave je na adresi Mike Tripala 6/III, gdje se moje biračko mjesto stvarno nalazi. Na adresi Put Skalica 18 nalazi se Osnovna škola "Skalice", udaljena od mog biračkog mjesta 15 minuta hoda. Ista se pogreška dogodila na nekoliko prethodnih izbora i svaki sam put to prijavio DIP-u, pa ne mogu odgonetnuti je li moguće da je administracija toliko nesposobna ili nastoji smanjiti izlaznost. Naime, nekim sugrađanima će netočna adresa biti predaleko, a oni koji planiraju doći pred zatvaranje birališta više neće stići na vrijeme do prave lokacije - naveo je Splićanin.

Riječ je o očitoj pogrešci koja će odmah biti ispravljena te će u aplikaciji adresa biračkog mjesta biti ispravno označena, odgovorili su nam iz Izbornog povjerenstva X.izborne jedinice DIP-a:

- Adresa ovog biračkog mjesta ispravno treba stajati: Biračko mjesto broj  56, Split, Zgrada Stanouprave, Ulica Mike Tripala 6/III - odgovorili su nam uz ispriku i zahvalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:05