StoryEditorOCM
SplitJOŠ MALO PA GOTOVO

Kotar Bol stanarima sprema sjajan božićni poklon: vrijedan je 124 tisuća eura, a najviše će oduševiti najmlađe

Piše Mia Uzinić
25. studenog 2023. - 14:59

Gradski kotar Bol će djecu i mlade obradovati lijepim poklonom za Božić. Naime, u tijeku je rekonstrukcija sportskog i dječjeg igrališta u Smiljanićevoj ulici. Predstavnici kotara ovaj projekt su prijavili na Javni poziv gradskim kotarima i mjesnim odborima kojeg je Grad Split objavio u travnju ove godine.  

Grad je sve kotare pozvao da na natječaj prijave jedan projekt kojeg nije moguće realizirati iz decentraliziranih sredstava gradskih kotara i mjesnih odbora. 

- Prirodna reakcija nam je bila da predložimo upravo rekonstrukciju dječjeg i sportskog igrališta potaknuti i udrugom "Smilja" koja na prostoru igrališta organizira humanitarne turnire. Ovaj projekt je jako lijep primjer sinergije građana kotara i Grada – kazala nam je Snježana Šago, predsjednica Gradskog kotara Bol.

image

Radovi su u tijeku

Gradski Kotar Bol

Projektant i izvođač radova je "Tau Oprema", a dokaz da su projekt napravili besprijekorno je i činjenica da je ovom projektu Povjerenstvo za ocjenjivanje dodijelilo najviši broj bodova među 21 prijavljenim projektom. Povjerenstvo se sastojalo od dvije komisije, jednu su činili predstavnici stručnih službi, a drugu predsjednici ostalih splitskih kotara. Ovom projektu su dodijelili 96 od mogućih 100 bodova. 

U ovaj projekt uloženo je 123.519,10 eura koje je Grad osigurao iz gradskog proračuna. Zamijenit će se sve postojeće sprave, stavit će se nova antistress guma, ljuljačka, njihalica, klackalica i kombinirana sprava za igru najmlađih. U planu su i nova multifunkcionalna podloga za sportsko igralište, koševi i vratnice za mali nogomet, tri sprave za vježbanje, nove klupe i stolovi.  

U kotaru se nadaju da će sve biti spremno do 17. prosinca i da im kišni dani neće odužiti izvedbu radova.  

image
Gradski Kotar Bol
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:40