StoryEditorOCM
SplitKAO U FILMU

VIDEO Kolona kombija pod rotacijom i sirenama prohujala Splitom i uznemirila ljude. Znamo koga voze, bit će toga još

Piše Mario Matana
8. ožujka 2024. - 14:14

Sirene, rotacije, a povorka vozila baš kao iz američkih akcijskih filmova u brzom ritmu spretno se provlači kroz uobičajenu gužvu centra Splita...

Izazvala je cijela situacija dvojake komentare: od poslovično šokiranih građana koji gotovo da su se krenuli sklanjati s opasnih ulica, preko mrzovoljnika (nešto nalik na onu dvojicu starčadi s balkona iz legendarnog Muppet showa, sjetit će se naši čitatelji zrelije dobi) koji su pomislili da prolazi premijer ili barem kakav ministar kojem se ne da čekati u prometnom čepu, do onih dobro informiranih koji znaju o čemu je riječ pa su samo odmahnuli rukom i nastavili svojim putem.

Dobro, dakle pojašnjenje za sve one kojima je kolona kombija policije, obične i pravosudne, neobična. Danas je u bilo u pitanju ročište na Županijskom sudu u Splitu na kojem se odlučivalo o produljenju istražnog zatvora za kriminalnu organizaciju Nenada Petraka, u Turskoj nedavno uhićenog velikog narkobosa. Tako barem USKOK tvrdi, a ekipa se tek treba suočiti s optužbama pred sudom, daleko je još pravosudni epilog.

U međuvremenu je cijela banda udobno smještena na Bilicama. Kako se povremeno trebaju ipak pojaviti na splitskom sudu, bilo da je riječ o ovakvim formalnostima poput produljenja boravka u zatvoru, bilo o nečem konkretnijem, taj dolazak treba popratiti svjetskim sigurnosnim standardima. Pustimo sad nepodopštine poput švercanja mobitela unutar zidina splitskog ‘pržuna‘, ovo doista može biti opasna situacija. Možda ne baš tako krvava i nasilna kao ona iz Narcosa, Netflixovog uprizorenja života i rada Pabla Escobara, ali ipak.

Sigurnost prije svega, predstavnici ‘sigurnosti i povjerenja‘, plavci i oni pravosudni, ne žele ništa prepustiti slučaju (da ih, recimo, dok čekaju u gužvi pred semaforom s dvoznamenkastim brojem zapravo opasnih kriminalaca u kombijima, ne zaskoči dobro naoružana maskirana ekipa njihove braće sa slobode) pa je svako zastajanje njima izuzetno riskantno. A kako je iza rešetaka trenutno nekoliko više ili manje opasnih zločinačkih organizacija ili pojedinaca, domaćih i internacionalnih, koji imaju određenog posla pred sudom, nemojte se previše čuditi ovakvim štićenim povorkama i ubuduće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:13