StoryEditorOCM
Splitslastice ‘planule‘

Gulozni Splićani požurili se zasladiti na manifestaciji TZ-a, no neki su ostali razočarani; Trebalo je više požuriti...

15. listopada 2023. - 18:29

- A šta je ovo? Di su kolači - zbunjeno su se pitali građani, koji su se danas uputili na Voćni trg kako bi se, izbombardirani svakodnevnim brojnim medijskim najavama o manifestaciji “Štorije o‘ slatkega” u organizaciji Turističke zajednice, zasladili u nedjeljno jutro.

Splićani naivno očekivali raskoš ponude. Slatku rapsodiju. Zamišljali valjda kako će kušati, pa i kući, primjerice, ponijeti kakvu čokoladnu, kremastu deliciju ili neki tradicionalni kolač. Nalik domaćem, bokun reprezentativniji, pripravljen od kvalitetnijih sastojaka, pa neka je i skuplji. Samo da nije konfekcija. Kad ono, ćorak.

image
Josko Supic/Cropix
image
Josko Supic/Cropix

Na dnu Voćnog trga četiri štanda s ponudom - na prvom, brani boje očekivanog, Marinko Biškić, vlasnik “Nadaline” nudeći svoje čokoladne delicije. Do njega “Bobis” s oskudnom količinom suhih kolača, a na trećem se besplatno dijeli smoki Tommy-jeve robne marke T!. Četvrti s “Biberonovim” kolačima brzo je ispražnjen.

I to je bilo sve od “Štorije o’ slatkega” u režiji Turističke zajednice. Iako su na stranicama TZ-a bili najavljeni i "Delta”, “Oš Kolač” Tee Mamut, Dolcemania i Haagen-Dazs slastičarna, ni traga im ni glasa.

image
Josko Supic/Cropix
image
Josko Supic/Cropix

- Drago nam je da se održavaju ovakve manifestacije, iako nam je dućan u gradu. Na trgu bi trebao biti jedan poseban gušt... Nažalost, premalo se tvrtki odazvalo - kazao je Biškić, inovatni splitski proizvođač čokolade, na čijemu su se štandu uz čokoladne pločice s lavandom, maslinovim uljem, smokvama, bademima..., nudila i čoko pizza za najmlađe, čokoladni namaz s maslinovim uljem i svinjskom mašću. Prvi splitski punker i poznati poduzetnik promovirao je i novi proizvod - tamnu čokoladu s kavom.

A kako su “Štorije o’ slatkega” bile najavljene? Kao "zanimljivo događanje posvećeno svemu slatkom u Splitu", stoji i danas na stranici TZ-a.

“Ovo jutarnje događanje odvija se u srcu grada, na Voćnom trgu, i pruža jedinstvenu priliku svim ljubiteljima deserta da uživaju u najfinijim domaćim poslasticama. Što možete očekivati? Kušanje: Isprobajte niz ukusnih splitskih slastica, svaka s vlastitim jedinstvenim okusom i tradicijom. Prodaja slatkega: Ponesite svoje omiljene slastice kući, jer mnogi sudionici nude svoje divne kreacije po promotivnim cijenama”, piše u najavi događanja uz poziv: ”Pridružite se na događanju koje će zadovoljiti vašu želju za slatkim”. Nama je nekako povuklo okus na gorko.

image
Josko Supic/Cropix
image
Josko Supic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:19