StoryEditorOCM
Splitnepravomoćna presuda

KBC Split ginekologu godinama pogrešno obračunavao plaću, pa je tužio bolnicu. Sad mu moraju isplatiti lijepu svotu...

Piše T. Ga.
5. travnja 2024. - 21:09

Ginekolog koji je radio na Klinici za ženske bolesti i porode tvrdi da mu je KBC Split godinama pogrešno obračunavao dodatke na plaću i da ga je za četiri godine zakinuo za 10.202 eura.

Tamo je bio zaposlen od srpnja 2014. do kolovoza 2018. godine, kada je promijenio poslodavca. Svakog mjeseca mu nisu bili obračunati dodaci na plaću, a u pojedinim mjesecima bio je zakinut za iznose od preko 400 eura.

Protiv KBC-a Spit tužbu je podnio u veljači 2021. godine. Do tada je manji dio njegovog potraživanja otišao u zastaru, ustvrdio je Općinski sud u Splitu koji je ovih dana splitskom liječniku nepravomoćno dosudio da mu splitska bolnica mora platiti 9.7889 eura, koji iznos još treba uvećati za kamate.

image
Marko Todorov/Cropix

KBC Split će mu, ako presuda postane pravomoćna, morati isplatiti i 2.375 eura parničkog troška.

Vještak za računovodstvo i financije dao je mišljenje da KBC Split u utuženom razdoblju ginekologu nije obračunavao dodatke za plaću za odrađene prekovremene sate, već samo za odrađeni redovan fond sati. Također je utvrdio da liječniku također nisu bili obračunati ni isplaćeni dodaci na plaću za otežane uvijete rada ni liječnički dodatak za odgovornost, kao ni naknade za godišnji odmor…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 21:49