StoryEditorOCM
Splitugrožena sigurnost

Kaos u splitskom akvatoriju: vlasnici bez dozvole i posade u brodice nakrcali previše ljudi, glisirali uz obalu...

Piše Lucija Vujnović
3. srpnja 2023. - 12:32

U proteklih sedam dana, od 26. lipnja  do 3. srpnja 2023. godine,  policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno 21 prekršaj iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 2 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Sankcionirali su također 6  prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu i još 13  drugih različitih prekršaja iz Pomorskog zakonika (zbog neimanja dozvola, nedostatka drugog člana posade i slično).

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 05:11