StoryEditorOCM
Splitzgarište

Jutro je razotkrilo sav jad spaljene barake na Sućidru: ‘Ne znamo uzrok požara, ali vrijeme je da Grad nešto poduzme‘

Piše Lucija Vujnović
6. prosinca 2023. - 10:20

Toliko truda uložili su članovi udruge "Empatija" u pripremu barake koju je u jednoj večeri "progutao" požar. Fotografije snimljene jutros otkrile su razmjere sinoćnjeg požara koji je usprkos pljusku u kratkom periodu progutao jedini dom obitelji Matković.

Jagoda Laco, predsjednica Udruge Empatija, poručila je kako na svu sreću nitko nije nastradao. 

- Tata Luka smješten je u domu, majka Milka u Vukovarskoj, a Jelena je kod prijatelja. Vidno su potresni i šokiranje, a trenutno je najbitnije njihovo stanje. Gledati kako vam cijeli život gori pred očima.. Velika tragedija! - rekla je Lago s velikom tugom u glasu.   

Luka, Milka i Jelena još su prije pet godina ispričali u “Slobodnoj” kako ih cijeli život prati nesreća. Nakon što je njihova baraka, u kojoj su na Brdima živjeli sedamdesetih godina prošloga stoljeća, izgorjela, preselili su se u sličnu takvu, ali tek izgrađenu na Sućidru u kojoj žive skoro četiri desetljeća.

image

Baraka na Sućidru

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Ovog obitelji se već dva puta dogodila tragedija i samo se pitate "Bože, zašto?!" - pita se Jagoda kao, uostalom, i ostatak šokiranih građana.

Na terenu su bili vatroasci, policija, bivši stanari i članovi Udruge, no nitko iz Grada Splita. 

- Sad će biti uviđaj i onda ćemo više znati, ne znamo uzrok požara. No, došlo je vrijeme Grad nešto poduzme. Što planiraju? Već smo istaknuli kako institucije ne rade svoj posao, ali sad je vrijeme da reagiraju. Odgovor treba tražiti u Gradu Splitu - jasno je istaknula Laco. 

Poslali smo upit Grad Splitu što planiraju poduzeti, a odgovor ćemo objaviti čim se oglase.

Hoće li se gradska vlast s jednakom strašću zauzeti za ovu obitelj kao što su to učinili za stablo u Glagoljaškoj ulici? 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 01:30