StoryEditorOCM
SplitJALE U AKCIJI

Jakov Prkić izvukao ruzinavu biciklu iz mora nasred Rive i na leđima je odvukao Puljku pod prozor. Sve je dokumentirao

Piše Frano Kiso
9. siječnja 2024. - 13:26

Nije nikakva novost da je naše podmorje na pojedinim mjestima potpuno onečišćeno glomaznim otpadom kojeg nemarni građani bacaju u more, no svakako je iznenađenje da pred nosom najvećeg dalmatinskog grada već duže od dvije godine stoji odbačeni bicikl.

Tome je odlučio stati na kraj Jakov Prkić, bivši predsjednik splitskog Gradskog vijeća i trenutni županijski vijećnik stranke Direkt, koji je mezomarinerom izvukao morem nagrizli bicikl i sve to dokumentirao u videozapisu.

- U moru na Rivi barem dvije godine ležao je dječji bicikl. Iako je više puta u javnost izlazila informacija o tome, nikoga nije bilo briga - kaže Prkić koji je potom odlučio prošetati do Banovine i izložiti bicikl kao svojevrsnu umjetničku instalaciju.

image
Jakov Prkić/Facebook

- Znam da će neki dušebrižnici reći kako Grad nije nadležan na pomorskom dobru, ali bicikl nije ležao na nekom drugom mjestu već u Splitu - veli.

- Osim toga zar netko tko mjesecima pokazuje želju i ambiciju da dobije nadležnost upravljanja pomorskim dobrom nije mogao ukloniti bicikl i barem tako pokazati želju za urednijim i čišćim okolišem - pita se bivši predsjednik Gradskog vijeća.

image
Jakov Prkić/Facebook
image
Jakov Prkić
image
Jakov Prkić
image
Jakov Prkić
image
Jakov Prkić
image
Jakov Prkić/Facebook
image
Jakov Prkić/Facebook
image
Jakov Prkić/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:01