StoryEditorOCM
Splitda ne bi bilo zla

Izvođač radova na Žnjanu ima važno upozorenje za neposlušne Splićane: ‘Pitanje je sigurnosti, nemojte ovo raditi...‘

Piše Split SD
15. veljače 2024. - 10:55

Uređenje žnjanskog platoa krenulo je početkom ovog mjeseca, a iz dana u dan radovi su sve intenzivniji. Izvođač radova, tvrtka Lavčević, dovršava radove na organizaciji i čišćenju gradilišta, zbrinjavanju zelenila te pripremi terena za početak iskopa, no posljednjih dana, nažalost, zabilježen je niz neovlaštenih ulazaka u ograđeno područje u kojem je, zbog sigurnosti, boravak dopušten samo ovlaštenim osobama. 

image
Privatni Album

Pojedini građani uočeni su tako da pomiču i razdvajaju metalnu ogradu i ulaze u prostor gradilišta što predstavlja neovlašteni ulazak i prekršaj koji može podlijegati potencijalnim sankcijama.

Primarno se ovdje radi o sigurnosti građana te zato iz gradske tvrtke "Žnjan" mole svih da poštuju propisanu signalizaciju i ograđeno područje, kako bi se izbjegli potencijalni nesretni slučajeva i ozljede, ali i kako bi se izvođaču radova osigurali uvjeti za neometan rad. Posljednjih nekoliko dana uočeno je da pojedinci pomiču ogradu te neovlašteno ulaze u ograđeni i zaštićeni prostor gradilišta što može biti iznimno opasno.

- Svjesni smo da je cijela situacija na Žnjanu još uvijek nova i da se ljudi još nisu naviknuli na početak radova i činjenicu da se dijelu žnjanskog platoa ne može pristupiti.

image
Privatni Album

Zato smo tu da ponovimo koliko god puta treba, educiramo, preventivno zamolimo i obavijestimo građane da bi izbjegli potencijalne situacije koje mogu biti opasne i neugodne za njih i njihovo zdravlje.

Radovi još nisu u punom jeku, ali uskoro i to očekujemo i zato je jako važno da se postavljene mjere zaštite poštuju, a postavili smo i dodatna upozorenja.

Riječ je o velikom području i uvijek je moguće da dođe do zabune, ali namjerno pomicanje i otvaranje ograde u budućnosti nećemo moći tolerirati jer predstavlja sigurnosni rizik - kažu iz tvrtke "Žnjan".

Isto tako su poručili da razumiju da građanima ovaj prostor nedostaje, ali mole za strpljenje i razumijevanje za vrijeme radova. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 13:29