StoryEditorOCM
SplitSTIŽU NOVA STABLA

Investitori kontroverznog splitskog zdanja poslali poduže priopćenje o - uklanjanju pajasena! Usput su se i pohvalili...

Piše Split SD
5. prosinca 2023. - 21:51

Iz tvrtke Small Mall stiglo je neobično dugo priopćenje u kojem obavještavaju kako će se u sklopu izgradnje Small Malla unutar obuhvata projekta u Riječkoj ulici uskoro uklanjati 10 stabala pajasena - invazivne i agresivne biljne vrste. Stabla će, navode, uklanjati "Parkovi i nasadi", a najavljuju kako će se u skladu s preporukama struke - posaditi nova.

Navode kako će uklanjanje biti obavljeno u suradnji s tvrtkom "Parkovi i nasadi" kako bi se izvršilo na ispravan način i u potpunosti, kako se ne bi nastavilo širiti, te da će sav trošak snositi investitor projekta.

image

Riječka ulica

Saša Burić/Cropix

- Po završetku radova, obuhvat projekta bit će u potpunosti hortikulturno uređen i oplemenjen zelenilom koje uključuje najmanje 20 novih odraslih stabala, a uređenje je planirano i za okolne lokacije, sve u dogovoru i uz odobrenje gradskih institucija.

Provjerili smo opcije, a obzirom na to da se pokazalo da je riječ o izuzetno invazivnoj vrsti, kao najbolje rješenje pokazalo se uklanjanje i kasnija zamjena stablima koja su prihvatljiva u ovom području. Naš projekt ne koristi maksimalnu izgrađenost koja mu je GUP-om omogućena, a otkada smo projekt preuzeli radimo u potpunosti u skladu s postojećim propisima i zakonima te prostorno planskom dokumentacijom.

image
Saša Burić/Cropix

Još jednom molimo za strpljenje i razumijevanje za vrijeme radova, a na raspolaganju smo za sva pitanja. Radimo isklučivio u skladu s propisima i dozvolama, no želimo izbjeći nesporazume i na vrijeme informirati stanare i cijelu javnost o svim važnim koracima u budućnosti - rekao je Ibrica Zulfikarpašić, predstavnik investitora, tvrtke "Best in parking".

image

Ibrica Zulfikarpašić

Vojko Bašić/Cropix

Navodi još kako građevinski radovi napreduju prema planu, te podsjeća kako je projektom je predviđeno pet podzemnih i isto toliko nadzemnih etaža gdje će se smjestiti uredski prostori, banka, hotel sa 72 sobe, trgovina, kavana te garaža s 500 javno dostupnih mjesta od kojih će dio biti za stanare po povlaštenim cijenama, te da će ta brojka biti definirana zajedno s kotarom ovisno o broju zainteresiranih u trenutku kad projekt bude pri završetku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:55