StoryEditorOCM
Splitbliže se izbori

Grbin u Splitu izbjegavao pitanja o listi i koaliciji s Puljkom pa napao Plenkovića: Njegova kobasica je pokvarena!

Piše Frano Kiso
9. ožujka 2024. - 21:18

Sama vrhuška nacionalnog i lokalnog SDP-a okupila se danas u dvorani hotela Briig, a u centru medijske pozornosti bila je konfrontacija splitskog SDP-a sa samim vrhom stranke u vezi koaliranja s Ivicom Puljkom na predstojećim parlamentarnim izborima.

Odgovori su bili strogo diplomatski, a upućivani su u smjeru da se sve ovo radi u svrhu rušenja HDZ-a te da moraju biti pragmatični i ujediniti različite stranke s kojima se možda i ne slažu u svemu.

- SDP je ozbiljna stranka i odluku o tome donosi Glavni odbor, a sjednica je 16. ožujka - odgovorio je Ranko Ostojić na pitanje o imenima na njihovoj listi za desetu izbornu jedinicu.

- Mi smo demokratska stranka, ne stranka poslušnika i svatko ima pravo izraziti svoj stav. Najjača stranka u opoziciji je pozvana da ujedini ljude s lijevog spektra i centra - opravdava Ostojić činjenicu kako splitski ogranak SDP-a nije zadovoljan koalicijom s Ivicom Puljkom.

Diplomatski odgovara i predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je u više navrata izričito odbio izaći s konkretnim imenima te odgovoriti koja će mjesta na izbornoj listi zauzeti bračni par Puljak.

- Slatko se smijem dok čitam novine jer liste nisu gotove i bit će kad ih usvoje na Glavnom odboru. U Njemačkoj su Zeleni u Baden-Württemberg u suradnji s CDU-om, a na nacionalnom nivou sa SPD-om. Lokalna politika je jedno, nacionalna politika drugo - pokušao je Grbin primiriti različita mišljenja u stranci.

image
Nikola Vilić/Cropix

Nije propustio ni prokomentirati izjave premijera Andreja Plenkovića kako su oni kobasičasta koalicija.

- Njegove izjave su same sebi svrha. Ovo je kobasica koja je zdrava, sočna i ljudi je žele, a njegova je iskvarena i istekao joj je rok trajanja - odgovara predsjednik SDP-a.

A što na sve to kažu lokalni SDP-ovci na čelu s Davorom Matijevićem?

- Glavni odbor je taj koji donosi odluke, a ako se donese takva odluka mi ćemo je prihvatiti. Imate dva različita mišljenja u stranci i zasad  je 1:1 - izrazio se Matijević sportski i pokazao da ipak ostaju pri svom mišljenju kako koalicija s Puljkom nije dobar smjer.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Ima nezadovoljstva u stranci i postoje članovi koji će je možda napustiti, a referendum ćemo svakako napraviti da se članstvo očituje - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:58