StoryEditor
SplitČESTITKE NA USPJEHU

Gradonačelnik Ivica Puljak primio Barbaru Matić, svjetsku prvakinju u judu: Svojom osvojenom zlatnom medaljom promiče slavu splitskog sporta

Piše PSD
17. lipnja 2021. - 10:55

Povodom osvajanja zlatne medalje u Budimpešti svjetsku judo prvakinju Barbaru Matić i njezinog trenera Vladimira Preradovića primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima.

Uz čestitke za osvojeno zlato, gradonačelnik Puljak je istaknuo kako dijeli ponos svih sugrađana što je upravo splitska sportašica najvećim uspjehom svoje sportske karijere ostvarila i povijesni uspjeh, jer je prva u Hrvatsku donijela judo medalju sa Svjetskog prvenstva.

image
Grad Split
Danijel Cikes

Time, kako je kazao, promiče slavu splitskoga sporta tim više što na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju odlazi kao favoritkinja za medalju.

Dvadeset šestogodišnja Brabara Matić, jedna od najboljih hrvatskih sportašica po izboru Sportskih novosti za 2020. godinu, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti došla je do naslova prvakinje nakon što je u 40-toj sekundi borbe prije kraja savladala Japanku Yoko Ono.

image
Grad Split
Danijel Cikes

Time je samo nadogradila sjajnu 2020. godinu u kojoj je osvojila zlatnu medalju na judaškom Grand Prixu također u Budimpešti, gdje je u kategoriji do 70 kilograma savladala sve tri osvajačice medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva. Godinu ranije osvojila je i europsku broncu.

Članica je Judo kluba Pujanke čije su judašice Ana Kokeza, Brigita Matić, Karla Prodan, Zrinka Miočić, Anja Kovačević i Katarina Marasović ekipne prvakinje Hrvatske za 2015. i 2016. te dobitnice nagrade Ekipa Dalmacije.

image
Grad Split
Danijel Cikes
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 10:10