StoryEditorOCM
Splitnisu isti ni iznosi

Grad Split objavio kako će umirovljenicima i socijalno ugroženima isplatiti božićnice. I neće ih svi dobiti

Piše Petra Klarić
29. studenog 2023. - 12:29
Umirovljenici koji koriste povlastice iz projekta ‘Moj zlatni Split‘ će dobiti i božićniceDuje Klarić/Cropix

Splitski umirovljenici i socijalno ugrožene osobe ove će godine dobiti najveće božićnice u Hrvatskoj. Kao što smo već pisali, kroz prosinac će im biti isplaćeno od 60 do 150 eura, ovisno o tome kojoj kategoriji pripadaju. 

Božićnice će tako dobiti splitski umirovljenici, ali samo oni koji ostvaruju pravo na potporu u sklopu projekta “Moj zlatni Split” i imaju ukupna mjesečna primanja do 292 eura. Osim njih, od Grada će božićnice dobiti njegovatelji s prebivalištem na području Splita, korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad koji od Grada primaju naknadu i korisnici zajamčene minimalne naknade na području Splita koji imaju rješenje Hrvatskog zavoda za socijalni rad. 

Što se tiče iznosa, umirovljenici će dobiti od 80 do 150 eura. Najviši iznos od 150 eura dobit će oni s najmanjim ukupnim prihodima, odnosno oni koji mjesečno imaju do 119,45 eura prihoda. Umirovljenici s prihodima do 199,08 eura dobit će 100 eura, dok će oni čiji ukupni prihodi iznose do 292 eura dobiti 80 eura božićnice. Umirovljenicima iz ove kategorije novci će biti isplaćeni na karticu “Moj zlatni Split”. 

Njegovateljima s prebivalištem na području Grada Splita bit će isplaćena božićnica od 150 eura, dok će ona za korisnike osobne invalidnine i korisnike zajamčene minimalne naknade iznositi 60 eura. Njima će novci biti uplaćeni na bankovne račune. 

Važno je naglasiti da postojeći korisnici naknada nisu dužni podnositi zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu, osim korisnika zajamčene minimalne naknade koji u 2023. godini od Grada ne primaju troškove ogrjeva.

Oni će u zahtjevu morati navesti račun na koji će im se izvršiti isplata, a zahtjev mogu preuzeti u centralnoj pisarnici ili na web stranici Grada Splita. Ispunjeni obrazac mogu dostaviti osobno u centralnu pisarnicu, poštom ili na adresu elektroničke pošte pisarnica@split.hr. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:33