StoryEditorOCM
Splitvelike količine kiše

Djelatnici splitskog ‘Vodovoda‘ nakom nevremena cijeli dan čiste začepljene slivnike, ovo su najkritičnije lokacije

Piše Božidar Lončar
5. kolovoza 2023. - 21:29

Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom je ponovno jutros pogodilo Split nakon sinoćnjeg kratkotrajnog jačeg pljuska. Zbog veće količine oborinskih voda od kapaciteta oborinskih kanala došlo je do usporavanja, ali ne i začepljenja odvodnje u Splitu, govori nam Ivica Perić, tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije".

image
Ante Čizmić/Cropix

To je stvorilo niz problema na ulicama diljem Splita i okolice. Policija je regulirala promet u Ulici Domovinskog rata kraj Antipirosa, dok je Zvonimirova ulica u Solinu pod vodom. U video snimkama sa Sućidra objavljenim u Slobodnoj Dalmaciji možemo vidjeti bujicu smeđe vode koja se slijeva niz ulicu. Tri ekipe Vodovoda i kanalizacije na terenu čiste slivnike dok četvrta ide na Šoltu popodne.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Puno je veći dotok nego što oborinski kanali mogu "progutati" stoga smo na terenu i čistimo slivnike. Poljička, križanje Domovinskog rata i Dubrovačke ulice, Ulica Sedam Kaštela, Dujmovača visok nivo. Treba zamijeniti šahtu na Bilicama u rotoru, tamo je ophodnja tvrtke Cestar, što ne utječe na promet.

image
Ante Čizmić/Cropix

Posla ima i van Splita, odgovara nam tehnički direktor:

- Došlo je do začepljenja u mjestu Nečujam na Šolti, u Zvonimirovoj ulici u Solinu je veliki dotok koji dospjeva do kanalizacije jer se dosta ljudi ilegalno spaja na fekalne kolektore. Najviše intervencija imamo u Podstrani. 

Tvftka "Vodovod i kanalizacija" nije odgovorna za izgradnju komunalne infrastrukture i kapaciteta već za čišćenje slivnika. Novi slivnici su dodani u Poljičkoj ulici, ispod Antipirosa na Pujankama i u Ulici Sedam Kaštela u zadnje tri godine, govori nam Perić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 11:09