StoryEditorOCM
Splitpali bager!

Di ćemo se kupat iduće lito?! Puljak objavio da do 2025. godine nećemo moći pristupiti kilometrima najveće gradske plaže

Piše HINA
19. prosinca 2023. - 14:52

Izgleda da dogodine ništa od kupanja na Žnjanu. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je da će uređenje plaže Žnjan koštati 45 milijuna eura. Radovi bi trebali započeti već u siječnju ili veljači iduće godine, a završetak je planiran do ljeta 2025.

image

Plaža Žnjan

Josko Šupić/Cropix

- Prihvatili smo ponudu da izvođenje radova uređenja plaže Žnjan košta 45 milijuna eura, to ćemo financirati dijelom iz vlastitih sredstva Grada Splita, dijelom iz kredita Europske investicijske banke te iz europskih fondova tzv. ITU mehanizma iz kojeg je Split dobio 55 milijuna eura za različite projekte među kojim je i plaža Žnjan - kazao je Puljak. 

image

Ivica Puljak.
 

Vojko Bašić/Cropix

Istaknuo je i da je danas tvrtka "Lavčević" punopravno postala izvođač radova uređenja plaže Žnjan s obzirom na to da se u žalbenom razdoblju nitko nije žalio na njezin odabir. U tijeku je i proces izbora nadzora.

- Zbog radova plaža će biti zatvorena idućeg ljeta te ćemo zamoliti građane za strpljenje kako bi u ljeto 2025. godine dobili jednu od najljepših plaža na Mediteranu - kazao je Puljak.

Podsjetio je kako su aktivnosti na uređenju započele ranije vlasti, a sadašnja ih nastavlja te ih želi zavrišti.

Puljak je u splitskom Hotelu Briig danas sudjelovao na završnoj konferenciji EU projekta "Rastom do razvoja poduzetništva". Tijekom protekla tri mjeseca, kako je rečeno, u sklopu tog projekta više od 100 građana i malih i srednjih poduzetnika sudjelovalo je u edukativnim radionicama kojima se želi razvijati poduzetnička kompetencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:47