StoryEditorOCM
Splitsa suda u podrume

Đerek podržala splitske umjetnike: ‘Ovo je vrhunac autokratskog ponašanja gradske vlasti‘. Ima još jednu važnu poruku

Piše Lucija Vujnović
3. studenog 2023. - 22:24

Večeras su splitski umjetnici pokušali otvoriti izložbu 35. "Adria Art Annale" koja je, po nalogu dogradonačelnika Bojana Ivoševića zabranjena - o umjetnike na čelu s Antejem Jelenićem, dočekala su zatvorena vrata Dioklecijanovih podruma. 

Okupljenima se obratila i suspendirana pročelnica Maja Đerek.

- Mislim da je ovo vrhunac autokratskog ponašanja gradske vlasti. Dok traje pljačka grada, na koju se oni ne očituju, koji žele staviti sve pod stol, dok recimo prijatelj Bojana Ivoševića ne plaća gradski prostor, nije platio ni kune otkad je on dogradonačelnik.

Kulturnjake, umjetnike se tjera... Meni je to vrhunac toga da oni pokazuju da otkad su dobili izbore dobili su neograničenu moć. Ja sam rekla danas na službeničkom sudu - ničija moć nije neograničena! Svi imamo zakone i postupanja, problem je što su oni postupali nezakonito i što su pogoduju i šute o pljački. Ovo što rade vama je očito ono da bi zamazali oči, da bi bacili pijesak u oči ljudima. 

Dotaknula se i ravnateljice Muzeja Grada Splita, Vesne Bulić Baketić, poručivši joj da se zapita zbog čega nije prijavila "određene radnje". 

- Tko joj je naredio da ne prijavi određene radnje s jednim poznatim izvođačem na njenom muzeju? Zašto je gradonačelnik zahtijevao da ona te radove, odnosno malverzacije, ne prijavi? - pita Đerek. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 04:24