StoryEditorOCM
Splitne ponovilo se...

Cure novi detalji užasa u kojem je rastrojeni vozač prestravio mlade Splićane; jednom je otac policajac...

Piše Božidar Lončar
16. veljače 2024. - 11:29

Nakon što je u medijama i na društvenim mrežama objavljena videosnimka strave i užasa koje su u vozilu snimali prestravljeni putnici "Renault Clia" zadarskih tablica u Ulici Hrvatske neovisnosti kod autopraonice na Sirobuji u subotu 12. veljače oko 22 sata, ostaju mnoga neotkrivena pitanja.

Zašto je policiji, kako smo neslužbeno otkrili, trebalo 12 minuta za doći na lokaciju, unatoč intervenciji u Žrnovnici i zašto su navečer samo tri ophodnje na cijeli grad? U tih 12 minuta vozačica s dvoje suputnika su u živućem hororu na četiri kotača prolazili kroz crveno na raskrižju dok je vozačica tako sablažnjena i užasnuta morala voziti uz povike suputnika "Ubit će nas", "Poginut ćemo"!

Kako je vozačica ostala dovoljno sabrana i pobjeći vozeći nogostupom preko Lovrinca, to samo ona i suvozači i njeni prijatelji jedino znaju. Ima li dovoljno policajaca, zašto nema kvartovskih policajaca, treba li se povećati broj noćnih ophodnji?

Nerazjašnjene su okolnosti nakon što je vozač 1977. godište, neslužbeno s  triljskog područja, pronađen u Trenkovoj ulici u Stobreču. Zadržan je sa subote na nedjelju u bolnici zbog alkohliziranog stanja i potom pušten nakon podnesene prijave Državnom odvjeništvu.

image

Sirobuja 

Paun Paunović/Cropix

Gore su prošli putnici od kojih je dvoje završilo na bolničkom liječenju s lakšim ozljedama. Gdje je suvozač 1987. godište, također s triljskog područja koji je sudjelovao u uhođenju mladih ljudi, kucao im na stakla, pokušao otvoriti vrata? Koje je to stvari dvojac iz BMW-a palio na ulici prije nego što su prišli "Cliu"? 

Što se dogodilo u Drugoj policijskoj postaji? Zašto nije ispitan na ODO-u iako, kako su nam rekli, obveza policije nije kontaktirati Odvjetništvo i sve je priznao ako su ljudi odvođeni zbog benignijih stvari? U tom slučaju, nakon ispitivanja bi ODO mogao od suca istrage zatražiti istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke? Sada ako ih potraži može utjecati na njih što i jest jedan od razloga za zatraživanje istražnog zatvora?

U međuvremenu su se pojavile insinuacije građana i medija koje su se pokazale netočnima, a odnosi na navode da je 37-godišnji vozač BMW-a sin policijskog službenika. To je opovrgnula Policijska uprava splitsko-dalmatinska, što su potvrdili i naši izvori.

- 37-godišnjak nije sin policijskog službenika, niti se radi o bivšem policijskom službeniku, niti bi ova činjenica u bilo kojem slučaju i na bilo koji način utjecala na policijsko postupanje u kriminalističkom istraživanju.

image
Vladimir Dugandžić/Ilustracija/Cropix

Kao što smo i ranije izvijestili javnost protiv 37-godišnjaka je nakon dovršenog istraživanja podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje tri kaznenog djela, a pokrenut je i postupak analize cjelokupnog događaja - kazali su iz policije.

Prvo su nam sinoć dali samo šturi odgovor kako smo izviješteni o činjenicama te više informacija nisu u mogućnosti dati. Jutros su nam poslali odgovor s novim informacijama.

Ono što smo neslužbeno otkrili jest kako je jednoj od osobi iz vozila otac policajac, odnosno, zaposlenik MUP-a. Riječ je o pripadniku Interventne policije, a ne člana Druge policijske postaje. Policajac je poznat javnosti kada je za vrijeme koronavirus epidemije ispred Doma za starije i nemoćne osobe na Zenti vikao i derao se na novinare.

Međutim, upravo ta činjenica baca novo svijetlo na događaj: zašto bi 37-godišnji vozač BMW dobio takav povoljniji tretman kod policije ako je napao, između ostalog, dijete policajca? Zar tek onda ne bi trebao biti pod "budnim okom" policije i Odvjetništva? 

Čitavu videosnimku i slijed događaja smo prenijeli OVDJE.

Policija otkrila šokantne detalje o užasu u splitskom kvartu; vozač nije priveden! ‘Analizirat ćemo svoje postupke‘

Što se dogodilo splitskoj policiji da nije pritvoren divljak koji je prestravio Splićane? Neslužbeno smo ovo doznali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:42