StoryEditorOCM
SplitIncerade i sajle

Centar Splita je pun plinskih boca zbog nabujalih kužinica u svakoj čibi, čudo da već nije neko poginija. U svakoj gambuži restoran ekstra klase - ma di to sve stane?!

Piše Damir Šarac
6. listopada 2022. - 12:37
Sve može proći kraj naših ‘neuresnih povjerenstava’: komunalca, inspektora, konzervatora... Nitko nije zadužen, nitko nije odgovoran, nije njihov sektorSaša Burić/Cropix

Nekidan je dogradonačelnik Bojan Ivošević bacio rukavicu u lice splitskim konzervatorima, predbacujući im da omogućuju prenamjene prostora u povijesnoj jezgri ne mareći za buduću namjenu. Pa se dogodilo da je gotovo svaki poslovni prostor u centru grada pretvoren u restoran, fast-food, kafić, one misteriozne prodavaonice bombona, alkohol-shopove, a u svaku slobodnu bužu utiran je bankomat.

Tako je u samo par godina jezgra iz gradske prenamijenjena u turističku. Isparile su knjižare, butige od robe, obrtnici, cijeli niz uslužnih djelatnosti zbog kojih bi građani imali potrebu doći u centar grada. Ministarstvo kulture odvratilo mu je lazanjurom u glavu: Nemate pojma o raspodjeli nadležnosti i upravljanju gradom!

Restorani ekstra klase

Doduše Ivošević je u fajt ušao nakon...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:00