StoryEditorOCM
SplitZA VRIJEME BLAGDANA

Barbir pozvao građane da se suzdrže od korištenja pirotehnike: ‘Zajedno prigrlimo primjerenije načine slavlja‘

Piše Lucija Vujnović
27. prosinca 2023. - 14:43

Damir Barbir, nezavisni gradski vijećnik i čelnik kotara Trstenik, zamolio je sugrađane da razmisle o doprinosu miru i sigurnosti našeg grada suzdržavanjem od korištenja pirotehnike tijekom blagdana.

- Poštovane sugrađanke i sugrađani,

ovih blagdana želim vas ponovno ljubazno zamoliti da razmislite o doprinosu miru i sigurnosti našeg grada suzdržavanjem od korištenja pirotehnike.

Uporaba petardi i vatrometa uzrokuje veliki stres i nelagodu našim starijim sugrađanima, kućnim ljubimcima, ali i svima kojima su ožiljci rata još uvijek bolni. Tradicija je sastavni dio našeg identiteta, ali važno je, jednako tako, mijenjati navike koje su štetne, jer naša sloboda završava tamo gdje započne ugrožavati slobodu drugih.

U Republici Hrvatskoj je zabranjeno korištenje petardi iz kategorija F2 i F3 tijekom cijele godine, osim u periodu od 27. prosinca do 1. siječnja, kada je dozvoljena uporaba pirotehnike (vatrometi, rakete i sl.). Onima koji se ne pridržavaju zabrane, prijete visoke novčane kazne.

U razdoblju tijekom kojeg nije propisana kazna, važno je ponašati se odgovorno, kako bi se izbjegle neželjene i često tragične posljedice uporabe pirotehničkih sredstava.

Blagdani su vrijeme koje treba biti obilježeno ljubaznošću, pažnjom i brigom prema svima oko nas. Umjesto pirotehnike, zajedno prigrlimo primjerenije načine slavlja, kako bismo svi mogli bezbrižno uživati u najljepšem dijelu godine. Hvala na razumijevanju i želim vam puno zdravlja i sreće! - poručio je Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 03:21