StoryEditorOCM
Splitrasturamo ove godine

Ajme kad ne kite, ajme kad kite. Advent na Pazaru izazvao salve smijeha na društvenim mrežama! A uopće nije jeftin...

Piše Božidar Lončar
23. prosinca 2023. - 18:19

Duh i boje Adventa su stigli i na Pazar. Jučer se s tom informacijom pohvalila i gradska tvrtka ”Parkovi i nasadi”, koja upravlja gradskim tržnicama uz objavljene fotografije okićenog bora, osvijetljenih stabala, novih sadnica i štanda s hranom, gdje se okupio popriličan broj građana.

image
Facebook/Parkovi i nasadi
image
Facebook/Parkovi i nasadi

Fotografije su kod većeg broja građana na Facebooku izazvale podsmijeh, ali i ljutnju, jer ionako trošni i nesređeni Pazar ne izgleda ništa bolje nego u ostatku godine:

- Najavljivan kao preporod Pazara. Veeeeliki projekt ”oživljavanja” ove lokacije i potrošeno ne zna se koliko naših novaca i to danas izgleda ovako. Jadno, šporko, zapušteno, a ovaj ”adventski ugođaj” je ”veličanstven” – napisala je D.M.K. u objavi u Facebook grupi ”Split i oko Splita”.

Bilo je i onih, doduše, rijetkih koji su podržali novi i privremeni izgled Pazara:

- “Radujte Se Narodi” …… Da se Pazar uredi baš u pravi čas – piše M.B.

image
Screenshot/ Facebook grupa: "Split i oko Splita"

Na uređenje Pazara je utrošeno oko 2000 eura, rekao nam je Siniša Gašparević, direktor ”Parkova i nasada”:

- Lampice koje smo postavili, kao i cijelo uređenje Pazara smo napravili sami, bez Grada. Ako se pokažu dobrim, predložit ćemo Gradu modernizaciju starih ukrasa novim LED svjetlima.

Svjesni smo izgleda Pazara, ali sjetite se kako je bio prljav i zapušten... Nakon idućeg ljeta mijenjat ćemo betonski pod i ugraditi dekorativni, čime bi Pazar dobio novu vizuru – rekao nam je Gašparević.

image
Vojko Bašić/Cropix

Iako uređenje baš i „nije leglo” Splićanima, nas je zanimalo koji su novi štandovi postavljeni, ispred kojih se okupio veliki broj građana.

image
Facebook/Parkovi i nasadi

Ćevapi s kapulom!

- Nisu novi štandovi nego iznenađenje koje priredimo spontano nekoliko puta svake zime. Kupimo 80-ak kilograma ćevapa, piletine i carskog mesa, kapulu i kruh s Pazara i podijelimo petstotinjak porcija građanima. Tako ostaje sve na Pazaru. Time želimo zadržati ljude ili ih privući da taj dan dođu nešto kupiti – rekao nam je direktor ”Parkova i nasada”.

Kako to izgleda u večernjim satima, pogledajte u fotogaleriji kolege fotoreportera Božidara Vukičevića. Kakav vam se čini?

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:41