StoryEditorOCM
Splitzaboravili na božić?

A mi se pitali zašto Split nije okićen početkom adventa! Doznali smo kad je Grad raspisao natječaj za kupnju ukrasa

Piše Frano Kiso
17. prosinca 2023. - 15:27

Vjerovali ili ne, Grad Split je ugovor o kupnji adventskog nakita potpisao tek 5. prosinca, i to kroz oblik jednostavne nabave, prilikom koje se ne moraju čekati brojni ponuđači i birati financijski najpovoljnije rješenje.

Naime, kad nabava iznosi manje od nekadašnjih 200 tisuća kuna, proces se bitno pojednostavljuje i traženi materijal se nabavlja kod tvrtki koje imaju specifične proizvode na raspolaganju.

Gradska vlast je natječaj objavila na svojim internetskim stranicama dana 27. listopada 2023. godine i vrijednost nakita su procijenili na 26.530 eura bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda bio je 6. studenoga, a pristigle su ukupno dvije valjane ponude.

Odabrana je tvrtka "Zima svjetlosne dekoracije" d.o.o. kao ekonomski najpovoljnija ponuda u iznosu od 24.335 eura s PDV-om. Nameće se pitanje zašto je ovaj oblik jednostavne javne nabave finaliziran tek početkom prosinca i zašto Grad Split nije tražio raniju isporuku adventskog nakita.

A pitanje svih pitanja je i kako je moguće da se tek krajem listopada plasiraju brzinski natječaji i biraju ponuditelji, zbog čega se Pjaca kiti danima nakon ostatka gradskih ulica. Čini se da je Banovinu ovaj Božić dobrano iznenadio, a mi strpljivo čekamo njihove odgovore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:23