StoryEditorOCM
Zagoraozbiljan apel

Noćna poruka šokirala Imoćane, cijeloj krajini prijeti nestašica vode: ‘Pumpe su stale, ni cisterne nisu dovoljne...‘

Piše Braco Ćosić
23. lipnja 2024. - 08:34

Vrlo je ozbiljna situacija s opskrbom vode stanovnika Imotske krajine, a njih 98 posto koriste vodu iz mreže kojom upravlja tvrtka "Vodovod Imotske krajine".

Situacija je toliko ozbiljna da su stručne službe komunalne tvrtke noćas uputile apel građanima da smanje potrošnju vode kako ne bi došlo ne samo do redukcije, već i prekida opskrbe. Obavijest stručnih službi u tom javnom poduzeću prenosimo u cijelosti.

- Potrošačima na području Imotske krajine još jednom upućujemo apel na racionalno trošenje vode.

Budući da vodovodna mreža radi na principu sukcesivnog precrpljivanja vode, a obzirom da smo u dijelu godine kada je potrošnja veća te smo zbog radova u sklopu projekta "Aglomeracija Imotski" na pola kapaciteta, dosad smo uspijevali održavati vodoopskrbni sustav održivim.

Međutim, uslijed velikog prekida u opskrbi električnom energijom koji se dogodio u petak, te nemogućnosti rada crpki tijekom nekoliko sati, određene dionice cjevovoda i vodospreme su ostale bez vode. Unatoč svim našim naporima te uz pomoć javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih društava koji svojim kamionima-cisternama dopunjuju vodospreme u mjestima koja su na višim kotama, još uvijek imaju problema s opskrbom.

Kako bi se sustav vratio u normalu te da ne bi došlo do nestanka vode u cijeloj krajini pozivamo sve potrošače na redukciju vode. Zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se Vašoj suradnji - naglašavaju iz "Vodovoda Imotske krajine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 08:56