StoryEditorOCM
SplitPROBLEM SKLADIŠTENJA

Županijski vijećnik: ‘Troska je opet na otvorenom u Sjevernoj luci. Državni inspektorat šuti i ignorira problem!‘

Piše Split SD
16. rujna 2024. - 10:55

Ante Popović, nezavisni vijećnik Splitsko-Dalmatinske županije, poslao je priopćenje vezano za skladištenje troskota u Sjevernoj luci. 

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Filip Rogošić i njegova tvrtka Luka d.d. ne odustaju u namjeri skladištenja troske na otvorenom u Sjevernoj luci. Unatoč javnom obećanju iz travnja 2023. kako će ubuduće trosku skladištiti u zatvorene prostore, jutros je ponovno osvanula na otvorenom prostoru u Sjevernoj luci, to radi učestalo, te nastavlja hrabro i neustrašivo povećavati svoje prihode ne mareći za zdravlje naših sugrađana.

Državni inspektorat, na čijem čelu je Andrija Mikulić, je taj koji bi trebao reagirati i spriječiti ugrožavanje zdravlja naših sugrađana, ali oni šute. I ne samo što šute, nego krše zakon jer ne žele dostaviti Rješenje o obavljenom inspekcijskom nadzoru nad tvrtkom Luka d.d. kako bi javnost bila o svemu upoznata. U više navrata sam kao županijski vijećnik zatražio sastanak s pročelnikom Područnog ureda u Splitu Marinkom Zeljkom, ali do danas nisam dobio odgovor na upućeni zahtjev.

Postavlja se pitanje zašto Andrija Mikulić ne reagira, nego šuti i ignorira postojeći problem? Zašto župan Blaženko Boban sa svojim zamjenicima jednako šuti, nalazi li se Grad Split u našoj županiji ili možda na nekom drugom planetu? Zašto gradonačelnik Splita Ivica Puljak ne radi veći pritisak na Državni inspektorat, umjesto da hodočasti po drugim zemljama Svijeta? Gdje je nestao Vice Mihanović nakon predizborne kampanje kada je aktivno sudjelovao predstavljajući razne projekte, a nijedan nije vezan za rješavanje problema Sjeverne luke?

Gospodo zašto privatne i stranačke interese stavljate ispred zdravlja ljudi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 10:56