StoryEditorOCM
Splitsplićani na djelu

Splitskom đaku pozlilo na putu do škole, ušao je u prvi kafić. I onda.... Priča se širi Fejsom, komentari se nižu

Piše M. G.
22. lipnja 2024. - 19:44

Da Splićani imaju veliko srce i da, u ovom slučaju, ne vrijedi ona Barina "gdje je nestao čovjek" svjedoči i gorko-slatka priča, kako je okarakterizirao njezin autor u Facebook grupi Split i oko Splita.

Njegova je objava vrijedna bezbroj likeova i srca... Prije koji dan objavili smo priču očevidaca u trgovini mješovitom robom na splitskim Brdima gdje je nepoznati muškarac verbalno i fizički nasrnuo na prodavačice. Među brojnim kupcima, ispričali su, našao se tek jedan koji ga je pokušao zaustaviti u njegovu činu. Ostali su nijemo gledali... Dobro, strah je nešto za razumjeti.

A sad, Splićani na djelu. 

"21. lipnja, vrijeme radnje oko 1 ipo popodne. Prvi dan ljeta, nenormalna gužva u prometu zbog nestanka električne energije. 36 stupnjeva u hladu, toplotni udar, afrički pijesak u zraku, ni daška vjetra", opisuje član Facebook grupe Split i oko Splita.

image

Osvježenjem protiv toplotnog udara

Nikola Brboleža/Cropix

"Da stvar bude gora, posljednji je školski dan, na nastavi se mora biti. Srednjoškolac, satraven od svega gore navedenog i gužvanja u pretrpanom autobusu dulje od sata izlazi na Sukoišanskoj. Ne osjeća se dobro, vrtoglavica, malaksalost i ulazi u prvi caffe bar na čašu vode i osvježenje", piše Splićanin. I onda... 

"Tamo ga prime kao najbližeg svoga, skrbe o njemu. Jedan od gostiju plaća mu taksi do škole, jer, ponavljam, na nastavi se mora biti. LJUDI, hvala na svemu, hvala što postojite".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 19:46