StoryEditorOCM
SplitTEŽAK DAN

Splitski policajci su trljali oči: u krivom smjeru im na motoru dojurio junak s palicom! A tek kad su skužili tko je...

Piše SPLIT SD
31. svibnja 2024. - 11:55

Policijski službenici u protekla dva dana nastavili su intenzivan rad na terenu kako bi podigli razinu sigurnosti prometa na cestama u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nadzor je provođen na području Splita, te je obavljena kontrola 263 vozača, a utvrđeno i sankcionirano čak 159 prometnih prekršaja i to od podne do ponoći.

Jedan je osobito zanimljiv. Naime, oko 19 sati na području Splita zaustavili su vozača motocikla za kojeg su utvrdili da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja. Utvrđeno je da je upravljao motociklom iako mu je ukinuta vozačka dozvola, nije imao potrebne dokumente i vozio je u suprotnom smjeru. Kod njega je pronađena i teleskopska palica. Uhićen je i nad njim je u tijeku istraživanje.

Policijski službenici su oko 20.30 sati na području Splita zaustavili i vozača motocikla za kojeg je utvrđeno je da upravlja bez vozačke dozvole (prije stjecanja prava upravljanja bilo kojom kategorijom), da mu je istaklo važenje prometne dozvole i odbio je ispitivanje na prisutnost droge u organizmu. Također, policijski službenici kod njega su pronašli vrećicu s 2,26 grama droge marihuana. Uhićen je i nad njim je u tijeku istraživanje.

Vozači motocikala i mopeda počinili su čak 121 prometni prekršaj, a najčešći su bili vožnja bez kacige, vožnja u suprotnom smjeru, nepropisni prijevoz djeteta na motociklu, upravljanje motociklom bez potrebne kategorije.  

U odnosu na tri vozila utvrđena je tehnička neispravnost, a šest vozača je upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola.

Uz nadzor prometa u dva slučaja kod vozača je pronađena i manja količina marihuane, te predmeti pogodni za napad i ozljeđivanje.

Postupanje policije usmjereno je na neodgovorne vozače koji svojim ponašanjem ugrožavaju sebe i druge. Tijekom ciljane aktivnosti policije u protekla dva dana sankcionirano je čak 280 prometnih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 21:35