StoryEditorOCM
Splitpodla prijevara

Ljigavo ‘navukli‘ splitske penzionere: ‘Pozvali su nas na test za karcinom, a onda je na scenu stupio on, veliki meštar‘

Piše Ivica Marković
20. lipnja 2024. - 12:56

Sljedeća priča koliko god nekima bila smiješna, istovremeno je i tužna i pokazuje na što su sve ljudi spremni ne bi li ostvarili profit, zaradili i prodali nekome nešto, samo da "ubiju" koji eurić ili malo više eurića.

Mjesto radnje je u jednom splitskom hotelu, a vrijeme radnje je 14. lipnja (petak) ove godine u vremenu od 9.00 do 12.30 sati.

Važno je istaknuti kako je cijela priča započela nekoliko dana prije, kada je naše "junake" i "junakinje", u starijoj životnoj dobi počeo nazivati telefonski operater iz Slavonije i nuditi im "test za karcinom debelog crijeva", odnosno kako je tek poslije utvrđeno "brzi jednostupanjski test za kvalitativno otkrivanje okultne krvi u stolici. In vitro dijagnostički proizvod za samotestiranje."

Običnom i neupućenom čitatelju ovo može zvučati isuviše komplicirano, pa ćemo to "prevesti" na hrvatski jezik i reći da im je telefonski operater ponudio testiranje na krvarenje u stolici, kako bi preko tog testa mogli utvrditi jesu li "kandidati" za daljnje preglede i pretrage kod liječnika. Da bi taj test dobili, trebali su doći u zakazani termin u taj hotel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 05:55