StoryEditorOCM
SplitLOKACIJA, LOKACIJA

Padaju cijene stanova? Pogledajte koliko Splićani sada pitaju za stančić u suterenu i garsonijeru u susjedstvu

Piše split sd
25. rujna 2024. - 13:11

Kažu, padat će cijene stana. I tako govore već godinu dana. Pogledate li malo oglasnike, vidjet ćete da se to neće dogoditi, barem ne u skorijoj budućnosti.

Najbolji primjer da u Splitu ne pada na pamet nikome smanjiti cijenu stanu su dva stančića na Mejama.

Tako se jedna renovirana garsonijera od 30 kvadrata na drugom i ujedno zadnjem katu stambene zgrade, s terasom od 30 kvadrata prodaje za vrtoglavih 300.000 eura. Ne računajući veliki balkon, ispada da je kvadrat stana 10.000 eura.

A pritom će onaj tko se odluči za kupnju ove neetažirane (!) garsonijere koja se reklamira kao pogodna za turistički najam (što je nemoguće dok je neetažirana...) morat platiti i agencijsku proviziju od 2 posto plus PDV, što je dodatnih 7500 eura.

Neće je moći izbjeći jer je razgled nekretnine, piše u oglasu, moguć isključivo uz potpisani Ugovor o posredovanju.

Kad se tome pribroji porez na kupnju nekretnine, koji iznosi 3 posto, odnosno u konkretnom slučaju 9000 eura, ispada da će budući vlasnik ove nekretnine morati isprsiti čak 316500 eura.

Oglas i fotografije stana možete pogledajte OVDJE.

Pažnju nam je privukao i oglas za ‘bakin‘ stan na Mejama. Istina, nešto je veći od prethodnoga, ali zahtijeva kompletnu renovaciju. Za 38 kvadrata vlasnik pita 300.000 eura, a pritom je stan dijelom u suterenu, a dijelom u prizemlju. Tko će platiti skoro 320.000 eura za OVO?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 13:49