StoryEditorOCM
SplitVELIKA GUŽVA

Ovog vikenda u Splitu se očekuje 142.000 putnika: ‘To je sve uobičajeno za ovo doba godine, ljeto očito ide svome kraju‘

Piše HINA
17. kolovoza 2024. - 11:30

Više od 142 tisuće putnika iz cijeloga svijeta doći će ili napustiti zrakoplovom, odnosno trajektima i brodovima, ovoga vikenda Split i širu okolicu u kojoj su se nalazili turistički ili na godišnjem odmoru jer sezona polako ide svome kraju, a to se vidi i u pojačanom broju odlazaka.

U splitskoj Zračnoj luci sv. Jeronim u dva će dana vikenda s piste sletjeti i poletjeti 210 zrakoplova koji će dovesti ili odvesti 55 tisuća putnika, potvrdio je Mate Melvan iz Zračne luke sv. Jeronim.

image
Paun Paunovic/Cropix

"Iako je još uvijek isti intenzitet gužvi ipak bilježimo više odlazaka nego dolazaka zrakoplova", istaknuo je Melvan.

Ništa manje gužve neće biti ni u splitskoj Trajektnoj luci gdje se, kako nam je rekla Jelena Ivulić iz Trajektne luke Split, ovaj vikend očekuje preko 87 tisuća putnika i više od 19 tisuća vozila. U petak su imali tri dodatne linije prema Supetru, a s obzirom da su danas tamo velike gužve za povratak uz redovne linije za Split prometovat će i dodatna.

"Pojačan je povratak ljudi s otoka na kopno, no to je sve uobičajeno za ovo doba godine. Ljeto očito ide svome kraju", kazala je Ivulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 01:47